Fantastické vianočné medovníčky

gazana - fotkagazana, 24. novembra 2013

Tento recept na medovníčky používame už dlhé roky v predvianočnom období. Medovníčky sú mäkučké, chutné a voňavé.

250 ks
porcií
30 min, zrenie 4 dni minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
400 g
200 g
6
3 ČL
4 PL
štipka
Poleva:
140 g
1
 pár kvapiek
1 ČL




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny, ktoré sú izbovej teploty spolu spracujeme, zamiesime a odložíme vyzrieť pri izbovej teplote do jenskej misy uzatvorené min. na 4 dni. Potom premiesime, vyvaľkáme na 2-3 mm a vykrajujeme rôzne tvary. Pečieme na plechu vystlanom alobalom na 180˚C vo vyhriatej rúre cca 5 min. Po upečení horúce potrieme rozšľahaným bielkom. Z tejto dávky vyjde asi 8 plechov. Pred pečením môžeme medovníčky ozdobiť vlašským orechom, mandľou alebo lieskovcom, alebo po upečení a vychladnutí polevou.

  2. 2

    Poleva: Suroviny vymiešame do hladka, naplníme igelitové vrecko, na ktorom odstrihneme maličký otvor v rožku a zdobíme. Polevu musíme nechať dobre vyschnúť. Medovníčky skladujeme v uzatvorenej nádobe.

Diskusia k receptu

lacquer
Vajce môže byť v poriadku po 4 dňoch izbovej teploty??? Nemá zrieť v chladničke?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia