Tento recept na medovníčky používame už dlhé roky v predvianočnom období. Medovníčky sú mäkučké, chutné a voňavé.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Všetky suroviny, ktoré sú izbovej teploty spolu spracujeme, zamiesime a odložíme vyzrieť pri izbovej teplote do jenskej misy uzatvorené min. na 4 dni. Potom premiesime, vyvaľkáme na 2-3 mm a vykrajujeme rôzne tvary. Pečieme na plechu vystlanom alobalom na 180˚C vo vyhriatej rúre cca 5 min. Po upečení horúce potrieme rozšľahaným bielkom. Z tejto dávky vyjde asi 8 plechov. Pred pečením môžeme medovníčky ozdobiť vlašským orechom, mandľou alebo lieskovcom, alebo po upečení a vychladnutí polevou.
- 2
Poleva: Suroviny vymiešame do hladka, naplníme igelitové vrecko, na ktorom odstrihneme maličký otvor v rožku a zdobíme. Polevu musíme nechať dobre vyschnúť. Medovníčky skladujeme v uzatvorenej nádobe.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu