Foto: lali87
Moja variácia klasických lievancov, sú veľmi chutné a vláčnejšie než bežné lievance...
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vypracujeme si zo surovín okrem oleja a jabĺk, vypracovávame ho metličkou. Cesto by malo mať hustejšiu konzistenciu ako cesto na palacinky ( viď obrázok ). Aký jogurt použijete je iba na Vás, základom je biely, ale je výborný aj vanilkový alebo čokoládový :) Cesto necháme odstáť minimálne hodinu, ja som ho nechal cez noc, chutia potom lepšie.
-
2
Pred pečením som nastrúhal 4 ks jabĺk z obrázka ( 2 ks na jemno a 2 ks na hrubo ). A pečenie je už potom klasika : lievance robíme na požadovanú veľkosť a otáčame, keď sa budú vytvárať bublinky na vrchu... Pečieme ich tak, aby mali zlatistý povrch.
- 3
Na dozdobenie sa mi tento krát nechcelo robiť skaramelizované jablká, ale odporúčam ich tak veru spraviť, je to vynikajúce. ďalšia varianta je napr. mleté orrchy s cukrom a poliať javorovým sirupom, ale ten som žiaľ doma nemal, tak som použil čokoládovú zmzlinu a trochu salka :)
- 4
Miesto jabĺk sa dajú použiť napr. aj banány, vtedy ale samozrejme robiť bez škorice, výsledná chuť by bola asi divná :D Ak niekto napr. nemôže klasický jogurt, určite sa dá nahradiť bezlaktózovým a múka sa dá rovnako nahradiť, kľudne použite špaldovú múku alebo rozomleté ovsené vločky sú super, len lievance potom budú trošku suchšie, ale stále veľmi chutné...
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu