Fašírka v gjuveči po tutrakanski - Кюфте в гювече по тутракански
Tak aby sme využili tie naše mištičky, ponúkam ďaľší gjuveč, tentokrát z mletého mäsa. Jednoduchá...
Hrachové karí
Sušený hrach si na noc namočíme, ráno vodu scedíme a vymeníme za novú. Uvaríme ho...
Bravčová pečeň zo Székelyhídu
Objavila som krásny, jednoduchý, rýchly a veľmi chutný recept na No. Salty. Bravčová pečeň...
Paradajková polievka
Do hrnca dame zohriat olej. Pridame rimsku rascu, gulate korenie a nakrajany cesnak. Poprazime...
Knoflík
Tradičnú českú kuchyňu považujem za obzvlášť poctivú, s láskou pripravovanú a využívajúcu dnes už často zabudnuté...
Smažený kapr na česneku
Někdy se zdá, že kapří maso je možno upravit s čímkoliv a pořád to bude jedlé....
Mačkan - Мачкан
Môj chlap doma nevarí často, ale niektoré jedlá sú vyslovene jeho doménou. Tento recept je...
Bravčové karé po taliansky
Vynikajúci recept od talianskych gurmánov, odkukaný z TV programu
Srbská plnená pečená paprika
Sezóna úrody papriky a paradajok je práve v plnom prúde, táto zelenina je základnou surovinou mnohých...
Zemiaky s cesnakom
V Indii nazývané Aloo Lasuni, kde Aloo = zemiak, Lasun = cesnak. Môžeme podávať...
Cesto na pizzu + paradajkové sugo
Tipy triky - cesto by malo kysnúť v chladničke, najlepšie 12 hodín - pizzu pečieme pri najvyššej možnej...
Pečený karfiol
V pekáčiku zmiešame olej s koreninami. Pridáme karfiol, ktorý sme rozrobili na malé ružičky a...
Krevety v kokosovej omáčke
Zohrejeme v panvici ghí a popražíme na ňom nakrájanú cibuľu, domäkka.
Marinovaná červená paprika
Takto nakladana paprika je vyborna k roznym zeleninovym salatom, syrom, na oblozene chlebiky, na...
Naše Mücver - cuketové rezne s parmezánom
Na tieto rezne môžete použiť ľubovoľný syr ako napríklad hocijaký tvrdý strúhaný alebo feta.
Gjuveč s hubami a štipľavou paprikou - Гювечета с гъби и люти чушки
Ďaľšie jedlo z Bulharskej kuchyne: Veľmi chutné giuveče sa pripravuj v malch hlinených nadobách, tzv. giuvetcetach,...
Cuketové pesto
Keďže máme obdobie cukiet, prispejem aj ja kvapkou do tohto mora cuketových receptov. Odporúčam vyskúšať...
Gougères - syrové pusinky z odpaľovaného cesta
Gougères je francúzske syrové pečivo z odpaľovaného cesta. Zvyčajne sa používajú syry Gruyère, Comté, ...
Hrach s paradajkou ako príloha
V hrnci zohrejeme olej (alebo ghí), pridáme tmavé horčičné semienko a necháme ho prasknúť. Potom...
Marhuľový rýchly zákusok
Tento zákusok je u nás veľmi obľúbený, je čas marhúľ a tak možno niekto vyskúšate alebo...
Sedliakove zemiaky
Zemiaky v šupke uvaríme deň vopred a cez noc necháme vychladnúť. Prekrojíme na polovice a vnútro...
Kváskový chlieb pšenično - ražný s celozrnnou múkou
Založila som kvások a skúšala piecť chlebíky. Prečítala som si množstvo receptov a kombinovala ich rôznymi...
Kakaová krupičná kaša s ovocím
Varené jedlo v takomto teple?? Ale samozrejme, keď uvaríme túto chutnú kašičku ráno a necháme vychladnúť...
Nepravý steak z falošnej hovädzej sviečkovej
Trvalo mi veľmi dlho, kým som nabrala odvahu na prípravu steaku. Napokon som vybrala video,...
Karí z mungo fazuliek
Podávame s ryžou alebo plackami. Moja inšpirácia: http://www. spiceupthecurry. com/whole-green-moong-dal/
Plnené morčacie stehno
V porovnaní s ostatnými druhmi mäsa je toto mäsko chudé a k tomu ešte aj plné proteínov....
Pestrý 3-farebný koláč
Skúšala som nový recept na koláčik a je výborný tak skúste možno aj Vám bude chutiť. Trochu...
Pasta e fagioli alla napoletana - upravená verzia
Tento recept som odkukala v telke od talianskeho kuchára Emanuele Ridi... kúšťok som ho upravila, tým,...
Čapati
Zmiešame múku so soľou. Pridáme vodu a vypracujeme nelepivé cesto, ktoré na hodinu necháme zakryté...
Šalát z paradajok a chleba
Úprimne, kedže poznám chute domácich, myslela som, že budem šalát doma jesť sama. Aj tak dobre,...
Chimichurri - argentínska korenená bylinková omáčka
Chimichurri je korenená bylinková omáčka doplnená kápiou, limetkovou šťavou a olivovým olejom, podáva sa najmä...