Tirolské speckknödel - knedle
Chutné tirolské knedle o veľkosti tenisovej loptičky sa v Dolomitoch podávajú v silnom vývare, ako hlavné...
Bulgur na marocký spôsob
Komerčný recept<br /> Bulgur u nás nie je ešte stále úplne bežný. Jeho príprava je pritom veľmi...
Chlebový puding s rumovou polevou
Bread and Butter Pudding with Rum Butter sauce je originalny nazov tohto chutneho jedla ...
Sviečková z bravčového karé
Sviečková... nepravá... taká moja :) Večer som si z mrazničky vytiahla bravčové karé, keď sa mi...
Fazuľová polievka à la Oldshatterhand
den predtym umytu a namocenu fazulu zalejeme vodou, pridame udene koleno a po pripade aj klobasu,...
Králičí chrbát s krupotom a hríbmi
Kuchyňa valašských prababičiek stelesňuje dnešné trendy – spojením s prírodou a ročným obdobím, so skromnosťou, ...
Parlament rezy
Recept na tieto výborné rezy mi prišiel meilom. ani ma neprekvapuje jeho názov, je to...
Dusené bravčové pliecko s vajičkovo-uhorkovou omáčkou
Keď nemám hovädzie mäso na Španielskych vrabcov, tak robím podobné z bravčovej lopatky. Je to...
Baraní perkelt s červeným vínom
Dostala som krásnu baraninu. uvažovala som , ako ju ako prvú urobiť... napadol ma iba...
Kurací perkelt so špenátovými šúľancami
Komerčný recept<br /> Hoci zima tento rok prichádza pomaly, máme čoraz viac chuť na jedlá, ktoré...
Šošovica na marocko-alžírsky spôsob
Na dovolenke v Maroku som toto jedlo ochutnala a chutilo tak vynikajúco, že som si ho...
Polievka s kyslou kapustou
Je to polievka ktorá sa v našej domácnosti volá šajtľava. Varievam ju hlavne v zime z čerstvo...
Hrtánky do štedrovečernej polievky
Vianoce sa blížia a táto cestovina do polievky na Štedrý večer neodmysliteľne patrí k našej rodinnej tradícii...
Škoricové fašírky v rajčinovej omáčke
Hovädzie mäso, parmezán, vajce, strúhanku, pretlacený cesnak, sol, cierne korenie a...
Závin z bezlepkového kysnutého cesta (bez mlieka)
prvý recept pri ktorom je paradoxne bezlepková verzia koláča chutnejšia, dlhšie vydrží koláč mäkký a prvý...
Langoše
Všetky suroviny spolu dobre vymiesime a necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto si rozdelíme na niekoľko častí, ...
Jednoduchá paradajková polievka s bryndzou
Prečítala som si viac receptov, kým som sa rozhodla, či sem pridám tento recept, ...
Striasky - zemiaky s kyslou kapustou
Striasky sa v našej rodine pripravujú v zimnom období pretože v sezóne je akurát kyslá kapusta a...
Jablkový krehký koláč
Rýchla príprava, dostupné suroviny... pár argumentov, ktoré mám v kuchyni rada :-)
Plnená roláda z mletého mäsa
Vajíčka si uvaríme, olúpeme. K mletému mäsu pridáme 1 celé (neuvarené) vajíčko, korenie podľa...
Zemiakové lokše
Uvarené zemiaky necháme vychladnúť (najlepšie je ich nechať odstáť 24 hodín), postrúhame ich na strúhadle alebo...
Kapustnica, ako ju varila moja mama
Spomenula som si na kapustnicu, ako ju varila moja mama. Vždy mi chutila...
Kurací paprikáš - tak ako ho nepoznáte
Kurací paprikáš s pridaním niečoho extra :-) upozornenie: na fotkách je bez hrásku.