Strapačky so škvarkovými drobotinami fotorecept
Foto: izabella929
Pražila som minulý týždeň slaninu na masť. Zo škvariek, ktoré som si odložila do mrazničky mi zostali drobotinky. Dnes som s nimi posypala strapačky.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g sudová domáca |
|
1/2 PL domáca |
|
1 |
|
1 PL |
|
štipka |
|
1 kg |
|
podľa chuti |
|
150 g |
|
200 g |
|
Na poliatie halušiek: | |
1 PL domáca |
|
3 PL (drobné) |
|
Postup
-
1
Najprv si pripravím vždy kapustu. Vybrala som si ju zo súdka. Nie je veľmi kyslá netreba ju ešte premývať.
-
2
Na panvicu som dala pol lyžice masti a pridala som cibuľu nakrájanú na kocky. Keď sa čiastočne cibuľa opiekla pridala som cukor a spolu nechala karamelizovať.
-
3
Keď sa všetko spolu opieklo, pridala som kapustu. Všetko spolu premiešala.
-
4
Posypala mletým čiernym korením a za stáleho miešania podusila iba 5 min. Kapusta má zostať chrumkavá, ale od karamelu chutná.
-
5
Podusenú kapustu som odložila a nechala som ju vychladiť. Na sporák som si dala do hrnca zovrieť vodu na halušky. Pridala som do nej soľ.
-
6
Zemiaky som ošúpala a umyla.
-
7
Na mixéri postrúhala.
-
8
Pridala som soľ.
-
9
Pridala som polohrubú múku a pomiešala so zemiakmi.
-
10
Potom som pridala hladkú múku. Množstvo nie je smerodatné, lebo záleží aj od zemiakov aj od múky. Ale cesto nesmie byť tvrdé, ale polotuhé. Všetko som spolu premiešala.
-
11
Do vriacej vody som sádzala halušky. Keď vyšli na povrch, chvíľu som ich ešte nechala ustáliť.
-
12
Scedila som ich a uložila do misy.
-
13
Posypala som ich kapustou.
-
14
Na panvicu som dala roztopiť masť a pridala som drobce zo škvariek. Stačí ich iba poriadne zohriať, nie pražiť, lebo rýchlo stmavnú a budú horké.
-
15
Len chvíľku ich nechať opiecť.
-
16
Poliala som halušky a dobre premiešala.
-
17
Prajem vám dobrú chuť.
Diskusia k receptu