Veterníky
Veterníky

Karamelové veterníky s karamelovou polevou fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 11. februára 2018
Karamelové veterníky s karamelovou polevou (fotorecept)
Foto: olinecka

Karamelové veterníky u nás, obľúbené.

50 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Odpaľované cesto:
500 ml
2 PL
200 g (alebo Palmarin, Hera)
1/2 ČL
9 - 10 ks
400 g
Plnka 1:
1 ks (uvarené deň predtým)
250 g (alebo Hera)
Plnka 2:
400 - 500 ml
Poleva:
4 PL
5 PL
Navrch:
 (alebo práškový cukor)
Na vymastenie plechu:




Postup

  1. 1

    Pripravíme si cesto: do hrnca dáme vodu, olej, nakrájané maslo, soľ, povaríme, kým sa maslo nerozpustí. Zoslabíme plameň a pridáme múku, ktorú vymiešame do hladka.

    Karamelové veterníky s karamelovou polevou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Odstavíme z platne a necháme trocha vychladnúť, postupne pridávame do masy vajíčka, ale po jednom, aby sa nám vajíčka nezrazili.

    Karamelové veterníky s karamelovou polevou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do cukrárskeho vrecká s ozdobnou špičkou dáme po častiach cesto, na vymastený plech striekame kolieska podľa seba.

    Karamelové veterníky s karamelovou polevou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 30 minút do zlatista, necháme vychladnúť. Postupne ich prekrojíme na polovice, aby sme si ich mohli plniť plnkou.

    Karamelové veterníky s karamelovou polevou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Deň predtým Salko varíme 2 hodiny v plechovke, aby vznikol karamel.

    Karamelové veterníky s karamelovou polevou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zmäknuté maslo vymiešame do hladka, pridáme Salko a vymiešame karamelový krém, ktorý dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou, krém nanášame na rozkrojené veterníky.

    Karamelové veterníky s karamelovou polevou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Šľahačku vyšľaháme dotuha a tiež dáme do cukrárskeho vrecka. Nanesieme na karamelový krém.

    Karamelové veterníky s karamelovou polevou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Takto sa podarili, vrch posypeme práškovým cukrom alebo polejeme citrónovou polevou. Dobrú chuť.

    Karamelové veterníky s karamelovou polevou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Nakoniec pofŕkame karamelovou polevou: cukor skaramelizujeme, pridáme vodu, necháme vychladnúť a polejeme alebo pofŕkame ňou hotové veterníky.

    Karamelové veterníky s karamelovou polevou (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

haji
Krásně ti vyskočily, milá @Olinecka , jsi šikulka, recept je náročný na fyzičku. Hned bych dala testovací vzorečky, dva, do každé ťapky jeden. Krásná práce!
kuko95
ked uz sa s tym piplat preco nepouzit maslo namiesto hentej hnusoby a este pol kila
evanaaa
Pekné máš tie venčeky, @Olinecka , iste chutné so salkovým krémom. V bode 1) ti chýba v hrnci voda :-) Je to síce piplačka ( teda pre mňa by bola), ale oplatí sa.
motyka
Toto musí byť fajnééé. Niekedy našich prekvapím. Ukladám RCP.
olinecka
@Evanaaa (11.2.2018 18:20)

Ďakujem už opravené si , zlatá vypadla mi tá voda.Krasne prežitie dníka.
olinecka
@Havino (15.2.2018 23:13)

Veď každý môže urobiť podľa seba,puding, šľahačku,alebo Salko, šľahačka.Dakujem a pekný dník.
boss222
Vyzerajú úžasne. To musím vyskúšať. Ste šikulka.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia