Karamelové veterníky s karamelovou polevou fotorecept
Foto: olinecka
Karamelové veterníky u nás, obľúbené.
príprava
na 180 °C
Suroviny
Odpaľované cesto: | |
500 ml |
|
2 PL |
|
200 g (alebo Palmarin, Hera) |
|
1/2 ČL |
|
9 - 10 ks |
|
400 g |
|
Plnka 1: | |
1 ks (uvarené deň predtým) |
|
250 g (alebo Hera) |
|
Plnka 2: | |
400 - 500 ml |
|
Poleva: | |
4 PL |
|
5 PL |
|
Navrch: | |
(alebo práškový cukor) |
|
Na vymastenie plechu: | |
|
Postup
-
1
Pripravíme si cesto: do hrnca dáme vodu, olej, nakrájané maslo, soľ, povaríme, kým sa maslo nerozpustí. Zoslabíme plameň a pridáme múku, ktorú vymiešame do hladka.
-
2
Odstavíme z platne a necháme trocha vychladnúť, postupne pridávame do masy vajíčka, ale po jednom, aby sa nám vajíčka nezrazili.
-
3
Do cukrárskeho vrecká s ozdobnou špičkou dáme po častiach cesto, na vymastený plech striekame kolieska podľa seba.
-
4
Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 30 minút do zlatista, necháme vychladnúť. Postupne ich prekrojíme na polovice, aby sme si ich mohli plniť plnkou.
-
5
Deň predtým Salko varíme 2 hodiny v plechovke, aby vznikol karamel.
-
6
Zmäknuté maslo vymiešame do hladka, pridáme Salko a vymiešame karamelový krém, ktorý dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou, krém nanášame na rozkrojené veterníky.
-
7
Šľahačku vyšľaháme dotuha a tiež dáme do cukrárskeho vrecka. Nanesieme na karamelový krém.
-
8
Takto sa podarili, vrch posypeme práškovým cukrom alebo polejeme citrónovou polevou. Dobrú chuť.
-
9
Nakoniec pofŕkame karamelovou polevou: cukor skaramelizujeme, pridáme vodu, necháme vychladnúť a polejeme alebo pofŕkame ňou hotové veterníky.
No prečo, veď sa môže dať maslo.
Krásny dník, ďakujem.
Ďakujem.
Náročný recept,ale oplatí sa.
Ďakujem za komentik.
Ďakujem už opravené si , zlatá vypadla mi tá voda.Krasne prežitie dníka.
varecha.pravda.sk/recepty/karamelove-veterniky/25273-rece...
Veď každý môže urobiť podľa seba,puding, šľahačku,alebo Salko, šľahačka.Dakujem a pekný dník.