Kapustové pirohy
Kapustové pirohy

Vyprážané kapustové pirohy

lenkapalenka - fotkalenkapalenka, 9. februára 2018

Tento recept bol inšpirovaný svokriným receptom a zvyškami zemiakovej kaše :-D

4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

350 g (varené)
150 g
200 g
0,3 l

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kyslú kapustu si premyjeme podľa chuti a udusíme do mäkka. Veľmi dôležité je povyberať bobkový list, čierne a iné korenia - keďže sa nám ich nechce potom vyťahovať spomedzi zubov.

  2. 2

    Vypracujeme si cesto z nastrúhaných alebo popučených varených zemiakov, hladkej múky a štipky soli. Ja som namiesto zemiakov využila zvyšnú zemiakovú kašu z iného dňa. Cesto je krásne pružné a nelepivé.

  3. 3

    Na pomúčenej doske si vyvaľkáme cesto na tenko a vykrajujeme kolieska pomocou hrnčeka alebo trojuholníky.

  4. 4

    Do stredu dáme jednu malú lyžičku kapusty a zlepíme do požadovaného tvaru.

  5. 5

    Vypražime z oboch strán na rozpálenom oleji.

  6. 6

    Olizujeme sa až za ušami. Z približne uvedeného množstva som urobila okolo 30 ks pirohov.

    Vyprážané kapustové pirohy - obrázok 6

Diskusia k receptu

motyka
Robím ich často a hlavne keď majú prísť mladí s priateľmi, lebo si ich stále žiadajú. Sú výborné ale majú jednu chybu. Treba ich veľa, lebo miznú z misiek, ako v lete sneh. Niekedy aj pečiem na plechu, ale vyprážané sú lepšie. K tomu robím smotanovo- jogurtový - cesnakový, bylinkový, či iný koreninový deap.
Výborne si navarila Lenka. Sú skutočne vynikajúce - doporučujem - vyskúšajte.
babinka
Vyskúšam aj na slano aj na sladko, už sú v kk, vďaka za inšpiratívny recept
finczi
Veľmi mám rada jednoduché jedlá, aj ten Váš recept sa mi páči, ale žiaľ vyprážaného čo najmenej, nerobí mi dobre. Možno však raz neodolám, lebo je to veľmi lákavé.
1x haji
haji
@Finczi (10.2.2018 12:40)
Také se mi recept líbí a s vyprážaním to máme stejné. Ne že bych neuměla poškádlit chuťové buňky takýmto pirohom, o tom žádná. Jeden vzoreček a šup - rychle utéct. haha Pečením v rúre by to šlo ošidit. Ale to víme, že je to šizené. Pomož si.
finczi
@Haji áno, však si aj pomáham. Väčšinu už robím v rúre. Ale tak rada by som ochutnala podla receptu... Ani šišky som nerobila, lebo inak ako vyprážané to nie je ono. Najlepšie bude prestať slintať a ísť von ; )

2x haji a li
dada71
Mňam, tieto pirohy sú veľmi dobré, robievame ich.
Pirohy tiež poznám, ako pečené v rúre, robievala ich tak mama. Potom ich sparila vriacou vodou a omastila prepraženým maslom. Super obed, len kopa práce a rýchlo zjedené :)
1x motyka
strucik
1. Dá sa spraviť aj kyslá kapusta domáca alebo kúpiť taká, ktorá korenie neobsahuje.

2. Nevysušilo to vyprážanie plnku?
jack
Recept sa mi veľ páči.Ukladam.
pivonka
Tento recept bola skvelá inšpirácia k dnešnému obedu. Zemiaky som mala od včera v šupke uvarené, na zemiakové cesto mám svoj osvedčený recept, kapustu som mala načatý (svoj) pohár. Tak som uvarila a výsledok predčil všetky moje očakávania. Je to vynikajúce, budem to robievať a všetkým Varecháčom odporúčam. Ďakujem ti za skvelý recept.


lenkapalenka
Ďakujem za milé komentáre. Toto jedlo som dlho nepoznala, ochutnala som tu až u svokrovcov. Je to výborná chuťovka - ale súhlasím, že je to piplačka ak to má zasýtiť viacero ľudí :-) .... skôr ako taká chuťovka raz za čas - alebo ako v mojom prípade, že som nevedela čo zo zvyškom zemiakovej kaše.