Vyprážané kapustové pirohy
Foto: lenkapalenka
Tento recept bol inšpirovaný svokriným receptom a zvyškami zemiakovej kaše :-D
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kyslú kapustu si premyjeme podľa chuti a udusíme do mäkka. Veľmi dôležité je povyberať bobkový list, čierne a iné korenia - keďže sa nám ich nechce potom vyťahovať spomedzi zubov.
- 2
Vypracujeme si cesto z nastrúhaných alebo popučených varených zemiakov, hladkej múky a štipky soli. Ja som namiesto zemiakov využila zvyšnú zemiakovú kašu z iného dňa. Cesto je krásne pružné a nelepivé.
- 3
Na pomúčenej doske si vyvaľkáme cesto na tenko a vykrajujeme kolieska pomocou hrnčeka alebo trojuholníky.
- 4
Do stredu dáme jednu malú lyžičku kapusty a zlepíme do požadovaného tvaru.
- 5
Vypražime z oboch strán na rozpálenom oleji.
- 6
Olizujeme sa až za ušami. Z približne uvedeného množstva som urobila okolo 30 ks pirohov.
Tiež pirohy:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Výborne si navarila Lenka. Sú skutočne vynikajúce - doporučujem - vyskúšajte.
Trosku pomasti a upec v rure
Také se mi recept líbí a s vyprážaním to máme stejné. Ne že bych neuměla poškádlit chuťové buňky takýmto pirohom, o tom žádná. Jeden vzoreček a šup - rychle utéct. haha Pečením v rúre by to šlo ošidit. Ale to víme, že je to šizené. Pomož si.
Pirohy tiež poznám, ako pečené v rúre, robievala ich tak mama. Potom ich sparila vriacou vodou a omastila prepraženým maslom. Super obed, len kopa práce a rýchlo zjedené :)
2. Nevysušilo to vyprážanie plnku?