Vyprážané kapustové pirohy

lenkapalenka - fotkaLenkapalenka, 9. februára 2018 18:19
Ďalšie recepty »

Tento recept bol inšpirovaný svokriným receptom a zvyškami zemiakovej kaše :-D

4
porcie
20 min
príprava
10 min
tepelná úprava

Suroviny

350 g (varené)
150 g
200 g
0,3 l
NOVINKA: Vychádza druhá kniha z Varecha.sk:
100 slaných a sladkých receptov

Postup prípravy

  1. 1

    Kyslú kapustu si premyjeme podľa chuti a udusíme do mäkka. Veľmi dôležité je povyberať bobkový list, čierne a iné korenia - keďže sa nám ich nechce potom vyťahovať spomedzi zubov.

  2. 2

    Vypracujeme si cesto z nastrúhaných alebo popučených varených zemiakov, hladkej múky a štipky soli. Ja som namiesto zemiakov využila zvyšnú zemiakovú kašu z iného dňa. Cesto je krásne pružné a nelepivé.

  3. 3

    Na pomúčenej doske si vyvaľkáme cesto na tenko a vykrajujeme kolieska pomocou hrnčeka alebo trojuholníky.

  4. 4

    Do stredu dáme jednu malú lyžičku kapusty a zlepíme do požadovaného tvaru.

  5. 5

    Vypražime z oboch strán na rozpálenom oleji.

  6. 6

    Olizujeme sa až za ušami. Z približne uvedeného množstva som urobila okolo 30 ks pirohov.

    Vyprážané kapustové pirohy - obrázok 6
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist