Nemecká makovo-tvarohová torta
Foto: aleana
Tento koláč ma zaujal fotkou aj popisom, pretože mám veľmi rada makové aj tvarohové koláče. A jedného dňa, keď sa u mňa tieto suroviny Zobraziť celý popisTento koláč ma zaujal fotkou aj popisom, pretože mám veľmi rada makové aj tvarohové koláče. A jedného dňa, keď sa u mňa tieto suroviny stretli, som si povedala: prečo ho neupiecť? Poďme na to :-)
porcií
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
300 g |
|
150 g |
|
100 g |
|
1 PL |
|
1/2 ČL |
|
1 PL |
|
Náplň: | |
750 ml |
|
130 g |
|
100 g |
|
250 g |
|
1 ks |
|
150 g |
|
150 g |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Zmäknuté maslo ušľaháme s cukrom, pridáme citrónovú šťavu a potom múku zmiešanú s PDP. Cesto rozdelíme na 2 diely v pomere 2 : 1. Menšiu časť dáme do mrazničky, väčšiu natlačíme do tortovej formy tak, aby vznikli aj okraje 4 - 5 cm vysoké. Formu dáme do chladu, kým urobíme náplň.
- 2
Mlieko, maslo a cukor dáme variť. Až sa maslo rozpustí, pridáme mak zmiešaný s krupicou a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu. Necháme ju vychladnúť. Tvaroh rozmixujeme s vajíčkom a vmiešame ho k vychladnutej makovej kaši a dochutíme rumom. Túto náplň rozotrieme na korpus vo forme. Z mrazničky vyberieme zvyšné cesto a postrúhame ho na vrch náplne. Formu vložíme do rúry vyhriatej na 170 °C. Pečieme 30 - 40 minút, kým povrch koláča nie je zlatohnedý. (Každý si pozná svoju rúru :-) Necháme úplne vychladnúť, až potom uvoľníme z formy a nakrájame.
Tiež maková torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
veľmi si ma potešila svojím komentárom :-) až by ste piekli, dajte spätnú väzbu, či chutilo :-)