Celozrnné knedličky s jablkovou plnkou fotorecept
Štefan Benďák
šéfkuchár reštaurácie Rouge v hoteli Mikado**** Nitra, 9. februára 2018
šéfkuchár reštaurácie Rouge v hoteli Mikado**** Nitra, 9. februára 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
30 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
Z droždia a trochy mlieka zamiešame kvások. Podkysnutý pridáme k múke spolu s ostatným mliekom, vajíčkom a roztopeným maslom. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme prikryté vykysnúť.
-
2
Jablká očistíme a nakrájame na malé kocky. Na panvici spolu s cukrom necháme skaramelizovať. Vykysnuté cesto rozvaľkáme a nakrájame na štvorce. Do každého štvorca vložíme skaramelizované jablká a z cesta vytvarujeme knedličky.
-
3
Knedličky ukladáme na vymastený plech. Necháme ešte raz prikryté vykysnúť a potom pečieme v rozohriatej rúre pri 170 °C približne 30 minút. Hotové knedličky pri podávaní polejeme javorovým sirupom.
Na obrázku su knedličky roztrhané, aby bolo vidieť plnku.
Máme stejnou optiku, ale nevadí. Recept je pěkný. Knedličky, loptičky, kuličky, buchtičky... koule jako koule. Nedávno některé rozhodil název kontra velikost, tentokrát nás dvě dostal název kontra pečení na plechu. S kapkou fantazie jsem tam. Roztrhnutí je ok.