Dusená uhorka s vajcom DRÉZDN UHORKÁČ
Uhorka obsahuje veľa rastlinného hormónu, ktorý výborne nahrádza inzulín. Čiže je vhodná najmä pre diabetikov,...
Moravské koláče
Ľahučké, voňavé a veľmi obľúbené moravské koláče sú u nás. Ponúkam recept tak, ako...
Pečienka so šampiňónmi
Toto jedlo robievala často moja mama keď sme čakali návštevu. Teraz to robievam ja, keď...
Zeleninový posúch so syrom
Recept vznikol kombináciou dvoch príbuzných receptov: z časopisu Báječná žena a recept od priateľky.
Králik so žemľovo-gaštanovou knedľou
V hrnci na rozpálenom oleji urestujeme očistenú a na rezance nakrájanú zeleninu spolu s cibuľou a so...
Chlpaté knedlíky s kyslou kapustou
Už tu podobný recept je, ale tento je trochu iný. Jedná sa o staré české...
Torta s feniklom a kozím syrom
Na každý kus zeleniny sa pozerám s veľkým rešpektom. Krájam ju, varím či pečiem tak,...
Dukátové buchtičky podľa babičkiného receptára
Z trochu mlieka, cukru a droždia si urobíme kvások, ktorý necháme nakysnuť. Nakysnutý kvások...
Zemiaková placka s údeným kolienkom a oštiepkom
… alebo po „vihodňarski: veľki naľešňik z tepši“! Za inšpiráciu pre tento rcp, pekne ďakujem @patroveckypitrs...
Hutná cibuľačka MECOMKA
Od našej mäsiarskej firmy MECOM som dostala darček, okrem ich kuchárskej knihy a kalendára aj niekoľko...
Plnený a zapečený rožok
Tieto rožky robím vždy, keď pečiem mäsový koláč s lístkového cesta a ostáva mi plnka...
Údený pstruh so zeleninovou bublaninou
Bielky oddelíme od žĺtkov, z bielkov vyšľaháme sneh. Do vymiešaných žĺtkov pridáme múku, prášok...
Domáca fazuľovica
Tento recept pochadza od našich starych materi. a osvetčil sa na rôznych gastronomickych sutažiach...
Kačacie prsia s kapustovými pirohmi
Najskôr dáme uvariť zemiaky na zemiakové pirohy, ktoré necháme vychladiť a použijeme ich neskôr. Červenú...
Klasická huspenina
Podľa tohoto receptu musí uvariť veľmi chutnú huspeninu aj ten, kto ju ešte nikdy nevaril a...
Jednoduché špagety s cesnakom, hráškom a parmezánom
Špagety uvaríme v osolenej vode podľa návodu al dente. 300 ml vody z cestovín si odložíme...
Langoše zo všetkých najchutnejšie
U nás doma ozaj ľúbime langoše, robíme ich raz za čas, keďže úplne najzdravšie jedlo...
Domáce farebné rezance
Do misky pridáme múku, vajíčko a 3 PL šťavy z cvikle a vymiesime cesto.
Svieža zelerová nátierka
Dnes som pripravila nátierku, ktorú dám deťom zajtra do školy. Zároveň som zas upiekla hrnčekový...
Čoko-puding bez varenia
Tento puding mám najradšej lebo sa nemusím báť, že mi prihorí hrniec
Holandské řízky s dušenou hlívou
Každý dělá holandské řízky jinak. I já pokaždé přidávám jiný sýr, nebo trochu jiné koření....
Baranie stehno s kalerábovým ragú
Baranie stehno umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme. Dáme do rúry vyhriatej na 160 °C...
Huspenina - Studenô
Toto je môj najobľúbenejší zákusok. Pre mňa zákusok je kus údeného. A koláč kus pečeného...
Rezeň v cviklovom cestíčku
Na Slovensku máme veľa druhov potravín. Treba s nimi len pracovať a spájať aj zdanlivo nespojiteľné....
Mäsové guľky v cestovinovej polievke s bazalkou
… sú delikatesa prevoňaná nastrúhanou kôrou z čerstvého pomaranča a cesnakom, servírovaná s cestovinou „Sea Shells...