Mexické „churros“ s kokosovým krémom
Ján Halaj
kuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 30. augusta 2018
kuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 30. augusta 2018

Foto: Pravda - Robert Hüttner
6
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
Suroviny
| 250 ml |
|
| 160 g |
|
| 125 g |
|
| štipka |
|
| 3 ks |
|
| na vyprážanie |
|
| 150 g (alebo škoricový) |
|
| Kokosový krém: | |
| 500 ml |
|
| 180 g |
|
| 30 g |
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Do horúcej vody pridáme štipku soli, maslo a privedieme do varu. Za stáleho miešania prisypeme múku a miešame, kým sa suroviny nespoja do hladkej hmoty a hmota sa neodlepuje od dna hrnca. Potom cesto preložíme do kuchynského robota a po jednom pomaly pridávame vajcia.
- 2
Hotové cesto preložíme do drezírovacieho vrecka so špičkou v tvare hviezdy. Do rozpáleného oleja vytláčame pásy, ktoré odstrihávame nožnicami. Pražíme do zlatohnedej farby. Ešte horúce churros obalíme vo vanilkovom alebo škoricovom cukre.
- 3
Kokosový krém: Zmiešame kokosové mlieko s cukrom a zredukujeme na polovicu, potom pridáme kokos. Pri podávaní dozdobíme papájou a marakujou.
Tiež churros:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu