Mexické „churros“ s kokosovým krémom

Ján Halaj
kuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 30. augusta 2018
Mexické „churros“ s kokosovým krémom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
6
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

250 ml
160 g
125 g
štipka
3 ks
 na vyprážanie
150 g (alebo škoricový)
Kokosový krém:
500 ml
180 g
30 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do horúcej vody pridáme štipku soli, maslo a privedieme do varu. Za stáleho miešania prisypeme múku a miešame, kým sa suroviny nespoja do hladkej hmoty a hmota sa neodlepuje od dna hrnca. Potom cesto preložíme do kuchynského robota a po jednom pomaly pridávame vajcia.

  2. 2

    Hotové cesto preložíme do drezírovacieho vrecka so špičkou v tvare hviezdy. Do rozpáleného oleja vytláčame pásy, ktoré odstrihávame nožnicami. Pražíme do zlatohnedej farby. Ešte horúce churros obalíme vo vanilkovom alebo škoricovom cukre.

  3. 3

    Kokosový krém: Zmiešame kokosové mlieko s cukrom a zredukujeme na polovicu, potom pridáme kokos. Pri podávaní dozdobíme papájou a marakujou.

Diskusia k receptu

evanaaa
Mexické churros, francúzske eclaire, slovenské veterníky majú jedno spoločné - odpaľované cesto, ktoré sa robí všade rovnako, len plnka či príloha je vždy iná. Ale všetky chutia výborne, o tom niet pochýb.