Plnený baklažán
Plnený baklažán

Baklažánový tepsi kebab fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 30. augusta 2018
Baklažánový tepsi kebab (fotorecept)
Foto: cesminaz

Ďalší spôsob na veľmi chutný baklažánový kebab ;-) Jednoduché a rýchle.

60 minút
na 180 °C

Suroviny

11-12 ks malý
Na köfte:
500 g mleté
1 ks
1 KL
1 KL
1 KL
podľa potreby
Zeleninový mix/šťava:
12-13 ks zrelé
3 ks
4 strúčiky
3/4 dl
1-1,5 KL
Okrem toho:
3-4 ks malá
50 g (82 %)




Postup

  1. 1

    Potrebujeme podľa možnosti malé baklažániky :-) Tieto mám zo záhrady. Ďalej si pripravíme paradajky stredne veľké, také normálnej veľkosti. Papriku bielu a aj zopár malých kapií.

    Baklažánový tepsi kebab (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Paradajky a bielu papriku si v sekáčiku pomixujeme, aby sme dostali hustú šťavu :-) Potom do nej pridáme olej, postrúhame cesnak a soľ. Ja som dala za 1,5 kl. Treba to ochutnať, má to byť normálne slané, lebo ten baklažán sa z toho ešte tiež tej soli napije :-) Premiešame a dáme zatiaľ bokom.

    Baklažánový tepsi kebab (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravíme si mäsovú zmes... V miske zmiešame mleté mäso, nadrobno nakrájanú cibuľu, mletú papriku, Isot, oregano a soľ. Celé dobre premiešame. Umyté baklažány zakrojíme do 3/4 pozdlž cez stred a do vnútra zárezu nasypeme trocha soli. Z mäsa robíme potom také ťapky/ploché köfte, ktoré vopcháme do baklažánu :-)

    Baklažánový tepsi kebab (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Našu pomixovanú zeleninovú zmes vylejeme do pekáča a pokladieme doňho baklažány. Medzi, kde je miesto, položíme zopár malých kapií. Nakoniec poukladáme kúsky masla a dáme do vopred rozohriatej rúry piecť. Pečie sa to odokryté na 180 °C cca 1 hodinu. Treba si to pozerať. Ja kontrolujem tak, že pichnem nožom do neprerezaných končekov baklažánu :-)

    Baklažánový tepsi kebab (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A tu je už hotové jedlo, ktoré vonia fantasticky a tak aj chutí ;-P S tou paradajkovo-paprikovou šťavou je to výborné! Všetky chute sa navzájom počas pečenia prepojili :-)

    Baklažánový tepsi kebab (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Môžem len vrelo odporúčať. Prílohu si už každý urobí podla seba :-) Prajem dobrú chuť.

    Baklažánový tepsi kebab (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

frezia
Krasny recept. Tieto male baklazaniky sa nam niekedy podari kupit na trhu, niekedy su celkom male, okolo 3 cm. Tie rozrezeme a plnime kuskom tvrdeho syra, listkom mäty a kuskom cesnaku. Tu stavu robime podobne. Rada vyskusam aj tvoju verziu.
haji
Pěkný recept, ještě hezčí fota, ráda bych ochutnala - ale to bych asi u vás doma musela "hnout po rovině", abych si vůbec něco uchmatla.
cesminaz
@Frezia :-) to fakt? 3centimetrové baklažániky? :-)) Tieto sú zato o dost väčšie,cca.10cm.Ale to je vlastne jedno či sú väčšie/menšie,kazdy si urobí z takych aké má k dispozícii :-) Dakijem za komentík. @Haji :-) urcite by sa ti ušlo!Pekny den vsetkym :-)
2x haji a frezia
zinnajdha
ku koncu sezóny je na koreni veľa malých baklažánov, presne na teraz ich možno spracpovať ako tepsi kebab podľa tohto receptu. Super.
1x dosa
mitzy
Vyzerá to spolu super. U mňa by to bola iná plnka. Máš skvelú úrodu. Šikovná si záhradkárka ;)
cesminaz
@Zinnajdha presne ako vravís,ku koncu je na vrchu vela malých baklazanov :-) Zdalo sa mi ich takto najvhodnejšie pouzit. @Mitzy :-) vdaka za milé slová! Tento rok záhrade chvalabohu aj počasie velmi prialo ;-) Plnku si daj kludne podla vlastnej chuti. @Monty469 dakujem za pochvalu,si milá :-) Pekny den vsetkým.
kucharka
Ja milujem všetky tvoje recepty a vždy sa teším, keď nejaký pridáš..:-))
Teraz som skúsila tento tapsi kebab a ako vždy, mali sme výborný obed.
Zostalo mi mäso, tak som naplnila aj tie papriky a dokonca som obalila aj dve zelené chili papričky. Podávala som to s ryžou. Určite by to bolo chutné aj s jahňacím mäsom, hádam niekedy skúsim aj to.....
Ďakujem za super recept.


cesminaz
Milá @Kucharka velmi si ma potesila! Som velmi rada,ze sa ti jedlá páčia a ze niektoré aj vyskusas a najmä,ze vam chutia ;-) Dakujem pekne za spravu aj s fotkami a zelám pekný den!
kecemis
@Cesminaz urcite som nepochyboval o chute. Ale musim povedat, ze ma velmi prekvapila. A myslim v tom najlepsom. Mal som 4 troche vacsie kusky, tak som sa nevedel dockat. Plnil som to mletym morcacim mesom, ale chut eggplantu bola vyborna a I v tej omacke. Kedze mi zostala omacka tak som k masu pridal trochu quinoa a naplnil papriky. Aby som mal trocsku viac omacky pridal som feferonku a mango. Cim som dostal pikantno sladkastu omacku. To len na vysvetlenie tej papriky. Vdaka za recept a tesim sa na dalsie tvoje rcp.


cesminaz
No milý @Kecemis ty si fakt velký výmyselník :-)) normálne si z toho spravil celkom iný recept/iné jedlo ;-P Ale urcite fantasticky chutné! Vdaka za tvoju správu aj s fotkou.Som rada,ze chutilo a ze ste boli spokojný.Pozdravujem!
zinnajdha
baklažány sú ako papuľky smejúcich sa delfínov a omáčka je priesvitná...Som zvedavá, čí aj moje budú takto vyzerať.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia