Plnený baklažán
Plnený baklažán

Baklažánový tepsi kebab fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 30. augusta 2018
Baklažánový tepsi kebab (fotorecept)
Foto: cesminaz

Ďalší spôsob na veľmi chutný baklažánový kebab ;-) Jednoduché a rýchle.

60 minút
na 180 °C

Suroviny

11-12 ks malý
Na köfte:
500 g mleté
1 ks
1 KL
1 KL
1 KL
podľa potreby
Zeleninový mix/šťava:
12-13 ks zrelé
3 ks
4 strúčiky
3/4 dl
1-1,5 KL
Okrem toho:
3-4 ks malá
50 g (82 %)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Potrebujeme podľa možnosti malé baklažániky :-) Tieto mám zo záhrady. Ďalej si pripravíme paradajky stredne veľké, také normálnej veľkosti. Papriku bielu a aj zopár malých kapií.

    Baklažánový tepsi kebab (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Paradajky a bielu papriku si v sekáčiku pomixujeme, aby sme dostali hustú šťavu :-) Potom do nej pridáme olej, postrúhame cesnak a soľ. Ja som dala za 1,5 kl. Treba to ochutnať, má to byť normálne slané, lebo ten baklažán sa z toho ešte tiež tej soli napije :-) Premiešame a dáme zatiaľ bokom.

    Baklažánový tepsi kebab (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravíme si mäsovú zmes... V miske zmiešame mleté mäso, nadrobno nakrájanú cibuľu, mletú papriku, Isot, oregano a soľ. Celé dobre premiešame. Umyté baklažány zakrojíme do 3/4 pozdlž cez stred a do vnútra zárezu nasypeme trocha soli. Z mäsa robíme potom také ťapky/ploché köfte, ktoré vopcháme do baklažánu :-)

    Baklažánový tepsi kebab (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Našu pomixovanú zeleninovú zmes vylejeme do pekáča a pokladieme doňho baklažány. Medzi, kde je miesto, položíme zopár malých kapií. Nakoniec poukladáme kúsky masla a dáme do vopred rozohriatej rúry piecť. Pečie sa to odokryté na 180 °C cca 1 hodinu. Treba si to pozerať. Ja kontrolujem tak, že pichnem nožom do neprerezaných končekov baklažánu :-)

    Baklažánový tepsi kebab (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A tu je už hotové jedlo, ktoré vonia fantasticky a tak aj chutí ;-P S tou paradajkovo-paprikovou šťavou je to výborné! Všetky chute sa navzájom počas pečenia prepojili :-)

    Baklažánový tepsi kebab (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Môžem len vrelo odporúčať. Prílohu si už každý urobí podla seba :-) Prajem dobrú chuť.

    Baklažánový tepsi kebab (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

13 komentárov k receptu
Krasny recept. Tieto male baklazaniky sa nam niekedy podari kupit na trhu, niekedy su celkom male, okolo 3 cm. Tie rozrezeme a plnime kuskom tvrdeho syra, listkom mäty a kuskom cesnaku. Tu stavu robime podobne. Rada vyskusam aj tvoju verziu.
Pěkný recept, ještě hezčí fota, ráda bych ochutnala - ale to bych asi u vás doma musela "hnout po rovině", abych si vůbec něco uchmatla.
@Frezia :-) to fakt? 3centimetrové baklažániky? :-)) Tieto sú zato o dost väčšie,cca.10cm.Ale to je vlastne jedno či sú väčšie/menšie,kazdy si urobí z takych aké má k dispozícii :-) Dakijem za komentík. @Haji :-) urcite by sa ti ušlo!Pekny den vsetkym :-)
@Zinnajdha presne ako vravís,ku koncu je na vrchu vela malých baklazanov :-) Zdalo sa mi ich takto najvhodnejšie pouzit. @Mitzy :-) vdaka za milé slová! Tento rok záhrade chvalabohu aj počasie velmi prialo ;-) Plnku si daj kludne podla vlastnej chuti. @Monty469 dakujem za pochvalu,si milá :-) Pekny den vsetkým.
Ja milujem všetky tvoje recepty a vždy sa teším, keď nejaký pridáš..:-))
Teraz som skúsila tento tapsi kebab a ako vždy, mali sme výborný obed.
Zostalo mi mäso, tak som naplnila aj tie papriky a dokonca som obalila aj dve zelené chili papričky. Podávala som to s ryžou. Určite by to bolo chutné aj s jahňacím mäsom, hádam niekedy skúsim aj to.....
Ďakujem za super recept.


Milá @Kucharka velmi si ma potesila! Som velmi rada,ze sa ti jedlá páčia a ze niektoré aj vyskusas a najmä,ze vam chutia ;-) Dakujem pekne za spravu aj s fotkami a zelám pekný den!
@Cesminaz urcite som nepochyboval o chute. Ale musim povedat, ze ma velmi prekvapila. A myslim v tom najlepsom. Mal som 4 troche vacsie kusky, tak som sa nevedel dockat. Plnil som to mletym morcacim mesom, ale chut eggplantu bola vyborna a I v tej omacke. Kedze mi zostala omacka tak som k masu pridal trochu quinoa a naplnil papriky. Aby som mal trocsku viac omacky pridal som feferonku a mango. Cim som dostal pikantno sladkastu omacku. To len na vysvetlenie tej papriky. Vdaka za recept a tesim sa na dalsie tvoje rcp.


No milý @Kecemis ty si fakt velký výmyselník :-)) normálne si z toho spravil celkom iný recept/iné jedlo ;-P Ale urcite fantasticky chutné! Vdaka za tvoju správu aj s fotkou.Som rada,ze chutilo a ze ste boli spokojný.Pozdravujem!

Pridaj komentár k receptu: