Baklažánový tepsi kebab fotorecept
Foto: cesminaz
Ďalší spôsob na veľmi chutný baklažánový kebab ;-) Jednoduché a rýchle.
na 180 °C
Suroviny
11-12 ks malý |
|
Na köfte: | |
500 g mleté |
|
1 ks |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
podľa potreby |
|
Zeleninový mix/šťava: | |
12-13 ks zrelé |
|
3 ks |
|
4 strúčiky |
|
3/4 dl |
|
1-1,5 KL |
|
Okrem toho: | |
3-4 ks malá |
|
50 g (82 %) |
|
Postup
-
1
Potrebujeme podľa možnosti malé baklažániky :-) Tieto mám zo záhrady. Ďalej si pripravíme paradajky stredne veľké, také normálnej veľkosti. Papriku bielu a aj zopár malých kapií.
-
2
Paradajky a bielu papriku si v sekáčiku pomixujeme, aby sme dostali hustú šťavu :-) Potom do nej pridáme olej, postrúhame cesnak a soľ. Ja som dala za 1,5 kl. Treba to ochutnať, má to byť normálne slané, lebo ten baklažán sa z toho ešte tiež tej soli napije :-) Premiešame a dáme zatiaľ bokom.
-
3
Pripravíme si mäsovú zmes... V miske zmiešame mleté mäso, nadrobno nakrájanú cibuľu, mletú papriku, Isot, oregano a soľ. Celé dobre premiešame. Umyté baklažány zakrojíme do 3/4 pozdlž cez stred a do vnútra zárezu nasypeme trocha soli. Z mäsa robíme potom také ťapky/ploché köfte, ktoré vopcháme do baklažánu :-)
-
4
Našu pomixovanú zeleninovú zmes vylejeme do pekáča a pokladieme doňho baklažány. Medzi, kde je miesto, položíme zopár malých kapií. Nakoniec poukladáme kúsky masla a dáme do vopred rozohriatej rúry piecť. Pečie sa to odokryté na 180 °C cca 1 hodinu. Treba si to pozerať. Ja kontrolujem tak, že pichnem nožom do neprerezaných končekov baklažánu :-)
-
5
A tu je už hotové jedlo, ktoré vonia fantasticky a tak aj chutí ;-P S tou paradajkovo-paprikovou šťavou je to výborné! Všetky chute sa navzájom počas pečenia prepojili :-)
-
6
Môžem len vrelo odporúčať. Prílohu si už každý urobí podla seba :-) Prajem dobrú chuť.
Teraz som skúsila tento tapsi kebab a ako vždy, mali sme výborný obed.
Zostalo mi mäso, tak som naplnila aj tie papriky a dokonca som obalila aj dve zelené chili papričky. Podávala som to s ryžou. Určite by to bolo chutné aj s jahňacím mäsom, hádam niekedy skúsim aj to.....
Ďakujem za super recept.