Jemný koláč s karamelizovanými jablkami a krémom fotorecept
Foto: Olinecka
Neskutočne rýchly jablkový koláč, ktorý naozaj poteší.
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
125 g |
|
100 g |
|
3 ks |
|
Plnka 1: | |
6-7 ks stredné |
|
2 PL |
|
3-4 PL (podľa sladkosti jabĺk) |
|
podľa chuti |
|
Plnka 2: | |
400 ml |
|
2 bal. |
|
1 bal. (Zlatý klas) |
|
(nemusí byť) |
|
na vymastenie formy |
|
na vysypanie formy |
|
Postup
-
1
Najprv si pripravíme všetky ingrediencie na jablkovú plnku.
-
2
Jablká očistíme a zbavíme jadierok, nakrájame na kocky. Maslo rozpustíme, pridáme cukor a skaramelizujeme do zlatista, pridáme pokrájané jablká a podusíme 3-4 minúty. Nechame vychladnúť.
-
3
Ingrediencie na cesto.
-
4
Vajíčka s cukrom vymiešame do penista, postupne pridáme múku. Tortovu formu vymastíme maslom a vysypeme múkou. Na dno formy (priemer 24 cm) rovnomerne nanesieme jablká, ktoré posypeme škoricou. Postupne vylejeme cesto.
-
5
Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 30-35 minút do zlatista. Po upečení necháme vychladnúť.
-
6
Ingrediencie na krémovú plnku.
-
7
Upečený koláč vyklopíme z formy. Z mlieka, cukru a krémového prášku uvaríme hustý krém, ktorý ešte za tepla nanesieme na jablkovú plnku.
-
8
Vrch polejeme zľahka čokoládovou polevou, ktorá nemusí byť. Dáme do chladničky stuhnúť a podávame. Dobrú chuť.
Ja som ten krém našla v Tesco a tak neviem je, biely.Chcela som ho vyskúšať,ale Zlatý klas tiež, super.Vzorky koláčikov sú,ale Ty nikde.Krasny víkend ďakujem.
Naozaj šťavnatý koláčik.dakujem.
Napíš ,ako sa podaril.Pozdravujem.
Tak , čo narobím budeme teda sestry???!!! Či? Ďakujem za komentár a pekný víkend.
Je šťavnatý a môže sa aj bez krému, nesklame, ďakujem.
Ďakujem.
koláčik či skôr tortička je fantastický, formu som vysypala kokosom nie múkou a do pudingu som pridala trocha vyšľahanej šľahačky, povrch posypala nasekanou čokoládou - vyzerá luxusne!!Tie karamelové jablká sú výborné - vďaka za vynikajúci recept :-)
Teším sa ,že sa podaril a chuti.
Ďalšie potešenie, nápadom sa medzere nekladú a tie jablká robím aj k rôznemu mäsu , podlejem červeným vínom, mňamka.Dakujem za komentár.
Keď máš okolo seba ľudí ktorí majú rady moje pečenie, varenie vždy dostávam silu ,aby som ich potešila.Velmi krásne slová za , ktoré ďakujem.