Sacherova torta

pernillasvea - bez fotkyPernillasvea, 4. septembra 2018 11:24
Ďalšie recepty »

Lepšia ako originál.

12
porcií
20 min
príprava
60 min
na 160 °C

Suroviny

6 ks
200 g
200 g
200 g
170 g
2 bal.
1 bal.
1 pohár
1 ks
Poleva:
150 g
1,5 dl
150 g
Na ozdobu:
NOVINKA: Vychádza druhá kniha z Varecha.sk:
100 slaných a sladkých receptov

Postup prípravy

  1. 1

    Žĺtky, maslo a cukor vymiešame do peny, pridáme roztopenú čokoládu, múku s práškom do pečiva, a na koniec sneh z bielkov, ktorý sme vyšľahali s vanilínovým cukrom. Zmes vlejeme do tortovej formy a pečieme pri teplote 160 stupňov 1 hodinu.

  2. 2

    Po vychladnutí rozkrojíme na polovicu, naplníme marhuľovým lekvárom a polejeme polevou. Ozdobíme šľahačkou a malinami.

  3. 3

    Poleva: Cukor s vodou zvaríme na sirup a vlejeme do roztopenej čokolády a zamiešame. Po vychladnutí polejeme tortu.

    Sacherova torta - obrázok 3
  4. 4

    Môžte upiecť aj na plech a vzniknú sacherove kocky.

    Sacherova torta - obrázok 4
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist