Sacherova torta
Sacherova torta

Sacherova torta

pernillasvea - bez fotkypernillasvea, 4. septembra 2018

Lepšia ako originál.

12
porcií
20 minút
príprava
60 minút
na 160 °C

Suroviny

6 ks
200 g
200 g
200 g
170 g
2 bal.
1 bal.
1 pohár
1 ks
Poleva:
150 g
1,5 dl
150 g
Na ozdobu:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Žĺtky, maslo a cukor vymiešame do peny, pridáme roztopenú čokoládu, múku s práškom do pečiva, a na koniec sneh z bielkov, ktorý sme vyšľahali s vanilínovým cukrom. Zmes vlejeme do tortovej formy a pečieme pri teplote 160 stupňov 1 hodinu.

  2. 2

    Po vychladnutí rozkrojíme na polovicu, naplníme marhuľovým lekvárom a polejeme polevou. Ozdobíme šľahačkou a malinami.

  3. 3

    Poleva: Cukor s vodou zvaríme na sirup a vlejeme do roztopenej čokolády a zamiešame. Po vychladnutí polejeme tortu.

    Sacherova torta - obrázok 3
  4. 4

    Môžte upiecť aj na plech a vzniknú sacherove kocky.

    Sacherova torta - obrázok 4

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu