Bravčové rezne
Bravčové rezne

Čertovsky pálivé rezne fotorecept

kvakac - fotkakvakac, 10. septembra 2018
Čertovsky pálivé rezne (fotorecept)
Foto: kvakac

Gurmáni a labužníci pozdvihnite svoj zrak na tento recept. Je to veľmi dobré bravčové stehno a ma riadne čípoš grády. Zároveň mäkučké, ako vata. Naopak vegetariáni, žlčnikári a žalúdkari pozor, nečítajte, lebo neodoláte a si ho urobíte. Určite sú tu podobne recepty, ale mi nedá to zverejniť, takú dobrotu.

8
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

8 ks (rezne)
5 strúčikov
 (čerstvo mleté)
4 - 5 ks čerstvé
Na omáčku:
250 ml
50 ml
2 PL
2 PL
1 PL
2 PL
0,5 KL
6 strúčikov
podla potreby

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rezne osušíme, naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme prelisovaným cesnakom. Necháme postáť asi 5 minút. Potom v strúhanke ich riadne pritlačíme, nech sa nalepí čo najviac strúhanky. Zo strúhanky dáme rezne do rozšľahaných vajec a napokon rýchlo smažíme do červena z oboch strán.

    Čertovsky pálivé rezne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zatiaľ si pripravíme suroviny na omáčku. Cesnak posekáme na drobno. Všetko zmiešame.

    Čertovsky pálivé rezne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Osmážané rezne uložíme na plech.

    Čertovsky pálivé rezne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A zalejeme pripravenou omáčkou a zakryjeme alobalom. Dáme do horúcej rúry na 200 °C a pečieme pol hodinu. (To je 30 minút)

    Čertovsky pálivé rezne (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po pol hodine je to hotové, vytiahneme necháme trochu vychladnúť a nekonečna maškrta je pred vami. Stráášne rýchlo sa minie.

    Čertovsky pálivé rezne (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Servírujte si podľa uváženia, tak čo máte radi. U nás bola ryža s kukuricou a čalamáda. Tá omáčka nemá chybu a páli koťuha, ale zas zničí chrípku. Ja som do plechu na pečenie ešte pridal cesnak roztlačený pár strúčikov naviac (preventívne). Ten som si dal na rezeň.

    Čertovsky pálivé rezne (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

22 komentárov k receptu
@Mijaita (10.9.2018 21:03)

Problem moze byt , ak ste v komentari pouzili horny apostrof.

Text nesmie obsahovat tento znak, nakolko koliduje s kodovanim stranky, a preto sa text na Vareche s tymto znakom nezobrazuje.
Tie rezníky až tak spievajú. Pozerám na ne a som sa pristihla, ako prežúvam na prázdno. To bude niečo na zajtrajšiu oslavu. Posielam veľké ďakujem za recept.
Vďaka všetkým za komenty a som rád, že som vás inšpiroval. Mala rada urobte si toho viac, lebo fakt sa to rýchlo minie.
Niekde aj ako obrátené rezne apod., ale tieto sa mi vidia vábivé, lenže jedna chyba sa vyskytla - nemôžem ich robiť ani bez tej "pálivky", lebo som deň po operácii žlčníka a prejde ešte veľa času, kým si to budem môcť dovoliť. Tiež som robila kedysi predtým, ale výborné sú aj z hovädzieho mäsa, čo bol vlastne pôvodný recept, aj z neho boli rezne mäkkučké. Ale tie tvoje lákajú už len tou farbou.....
Pěkný recept, další variace na téma "obrácené řízeky", povedená fota a o chuti nepochybuji. S pálivou chutí se dá pracovat. Díky za inspiraci!
@Evanaaa (11.9.2018 20:56)

... tak to sme teda kolegovia nielen na Varecha.sk, ale aj v "brandži" bezžlčnikárov! Ja 29. novembra 2017! Vítaj do partie a neboj sa nežne okoštovať aj rezne, zatiaľ však iba jemné! Delo del Prala!

Pridaj komentár k receptu: