Čertovsky pálivé rezne fotorecept
Foto: kvakac
Gurmáni a labužníci pozdvihnite svoj zrak na tento recept. Je to veľmi dobré bravčové stehno a ma riadne čípoš grády. Zároveň mäkučké, ako Zobraziť celý popisGurmáni a labužníci pozdvihnite svoj zrak na tento recept. Je to veľmi dobré bravčové stehno a ma riadne čípoš grády. Zároveň mäkučké, ako vata. Naopak vegetariáni, žlčnikári a žalúdkari pozor, nečítajte, lebo neodoláte a si ho urobíte. Určite sú tu podobne recepty, ale mi nedá to zverejniť, takú dobrotu.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
8 ks (rezne) |
|
5 strúčikov |
|
(čerstvo mleté) |
|
|
|
|
|
4 - 5 ks čerstvé |
|
|
|
Na omáčku: | |
250 ml |
|
50 ml |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
0,5 KL |
|
6 strúčikov |
|
podla potreby |
|
Postup
-
1
Rezne osušíme, naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme prelisovaným cesnakom. Necháme postáť asi 5 minút. Potom v strúhanke ich riadne pritlačíme, nech sa nalepí čo najviac strúhanky. Zo strúhanky dáme rezne do rozšľahaných vajec a napokon rýchlo smažíme do červena z oboch strán.
-
2
Zatiaľ si pripravíme suroviny na omáčku. Cesnak posekáme na drobno. Všetko zmiešame.
-
3
Osmážané rezne uložíme na plech.
-
4
A zalejeme pripravenou omáčkou a zakryjeme alobalom. Dáme do horúcej rúry na 200 °C a pečieme pol hodinu. (To je 30 minút)
-
5
Po pol hodine je to hotové, vytiahneme necháme trochu vychladnúť a nekonečna maškrta je pred vami. Stráášne rýchlo sa minie.
-
6
Servírujte si podľa uváženia, tak čo máte radi. U nás bola ryža s kukuricou a čalamáda. Tá omáčka nemá chybu a páli koťuha, ale zas zničí chrípku. Ja som do plechu na pečenie ešte pridal cesnak roztlačený pár strúčikov naviac (preventívne). Ten som si dal na rezeň.
Problem moze byt , ak ste v komentari pouzili horny apostrof.
Text nesmie obsahovat tento znak, nakolko koliduje s kodovanim stranky, a preto sa text na Vareche s tymto znakom nezobrazuje.
Skoré uzdravenie prajem!
Neboj to tak dlouho netrvá. 14 dní po operaci žlučníku jsem řízek vyzkoušel a šlo to. Brzké uzdravení přejeme.
... tak to sme teda kolegovia nielen na Varecha.sk, ale aj v "brandži" bezžlčnikárov! Ja 29. novembra 2017! Vítaj do partie a neboj sa nežne okoštovať aj rezne, zatiaľ však iba jemné! Delo del Prala!