Bravčové rezne
Bravčové rezne

Čertovsky pálivé rezne fotorecept

kvakac - fotkakvakac, 10. septembra 2018
Čertovsky pálivé rezne (fotorecept)
Foto: kvakac

Gurmáni a labužníci pozdvihnite svoj zrak na tento recept. Je to veľmi dobré bravčové stehno a ma riadne čípoš grády. Zároveň mäkučké, ako Zobraziť celý popisGurmáni a labužníci pozdvihnite svoj zrak na tento recept. Je to veľmi dobré bravčové stehno a ma riadne čípoš grády. Zároveň mäkučké, ako vata. Naopak vegetariáni, žlčnikári a žalúdkari pozor, nečítajte, lebo neodoláte a si ho urobíte. Určite sú tu podobne recepty, ale mi nedá to zverejniť, takú dobrotu.

8
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

8 ks (rezne)
5 strúčikov
 (čerstvo mleté)
4 - 5 ks čerstvé
Na omáčku:
250 ml
50 ml
2 PL
2 PL
1 PL
2 PL
0,5 KL
6 strúčikov
podla potreby




Postup

  1. 1

    Rezne osušíme, naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme prelisovaným cesnakom. Necháme postáť asi 5 minút. Potom v strúhanke ich riadne pritlačíme, nech sa nalepí čo najviac strúhanky. Zo strúhanky dáme rezne do rozšľahaných vajec a napokon rýchlo smažíme do červena z oboch strán.

    Čertovsky pálivé rezne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zatiaľ si pripravíme suroviny na omáčku. Cesnak posekáme na drobno. Všetko zmiešame.

    Čertovsky pálivé rezne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Osmážané rezne uložíme na plech.

    Čertovsky pálivé rezne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A zalejeme pripravenou omáčkou a zakryjeme alobalom. Dáme do horúcej rúry na 200 °C a pečieme pol hodinu. (To je 30 minút)

    Čertovsky pálivé rezne (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po pol hodine je to hotové, vytiahneme necháme trochu vychladnúť a nekonečna maškrta je pred vami. Stráášne rýchlo sa minie.

    Čertovsky pálivé rezne (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Servírujte si podľa uváženia, tak čo máte radi. U nás bola ryža s kukuricou a čalamáda. Tá omáčka nemá chybu a páli koťuha, ale zas zničí chrípku. Ja som do plechu na pečenie ešte pridal cesnak roztlačený pár strúčikov naviac (preventívne). Ten som si dal na rezeň.

    Čertovsky pálivé rezne (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

capko
Zapnem a čo nevidím, až mi ohryzok začal behať na krku hore - dole. Dal bych si takúto dobrotu. Pálivé mám rád aj cesnakové. Už som recepis pripravil na sobotu- bude.
motyka
Toto je fantázia. Ale ja z tých pálivých prísad o 1/2 menej. Pre nás to bude takto super. Za recept díky. Tiež vyskúšam v nedeľu.
1x kvakac
mijaita
Mam jednu, pro me lepsi variantu - misto strouhanky je lepsi polohruba mouka. Delam tak i houby - pecenace. Recept je boží
1x kvakac
mijaita
@kvakac jeste jsem psala, ze si to musim nekdy udelat jen pro sebe a cast omacky pro druhe, neepalivou, protoze zadne plechove huby v dosahu stravniku nemam
1x kvakac
redakcia
@Mijaita (10.9.2018 21:03)

Problem moze byt , ak ste v komentari pouzili horny apostrof.

Text nesmie obsahovat tento znak, nakolko koliduje s kodovanim stranky, a preto sa text na Vareche s tymto znakom nezobrazuje.
používateľ nemá avatar
123
123
dnes sme kúpli bravčové stehno , tak ide sa na to...
1x kvakac
lindap
Tie rezníky až tak spievajú. Pozerám na ne a som sa pristihla, ako prežúvam na prázdno. To bude niečo na zajtrajšiu oslavu. Posielam veľké ďakujem za recept.
1x kvakac
kvakac
Vďaka všetkým za komenty a som rád, že som vás inšpiroval. Mala rada urobte si toho viac, lebo fakt sa to rýchlo minie.
jujoska
obratene (hovadzie) rezne robievam, ale s "nudnejsou" zalievkou :-D Tato sa mi velmi paci, musim vyskusat
1x kvakac
evanaaa
Niekde aj ako obrátené rezne apod., ale tieto sa mi vidia vábivé, lenže jedna chyba sa vyskytla - nemôžem ich robiť ani bez tej "pálivky", lebo som deň po operácii žlčníka a prejde ešte veľa času, kým si to budem môcť dovoliť. Tiež som robila kedysi predtým, ale výborné sú aj z hovädzieho mäsa, čo bol vlastne pôvodný recept, aj z neho boli rezne mäkkučké. Ale tie tvoje lákajú už len tou farbou.....
haji
Pěkný recept, další variace na téma "obrácené řízeky", povedená fota a o chuti nepochybuji. S pálivou chutí se dá pracovat. Díky za inspiraci!
bojar
Po hodne dlhej dobe koťužnícky dobrý recept, keby sme tu nemali vnuka v sobotu robíme
1x kvakac
sracz
@Evanaaa (11.9.2018 20:56)

... tak to sme teda kolegovia nielen na Varecha.sk, ale aj v "brandži" bezžlčnikárov! Ja 29. novembra 2017! Vítaj do partie a neboj sa nežne okoštovať aj rezne, zatiaľ však iba jemné! Delo del Prala!