Šalát Emerald
Tento recept pochádza z jednej ruskej reštaurácie. Chcel som zužitkovať šampiňóny, ktoré mi zostali po...
Pomaly pečené rebrá s barbeque omáčkou
Cibuľu nakrájame najdrobnejšie, ako sa dá, a smažíme ju na oleji 4–5 minút, až kým nezmäkne....
Gnocchi s jednoduchou paradajkovou omáčkou
Toto je obľúbené jedlo môjho syna, ale má ho rada celá rodina.
Bravčové mäso kamikadze v pomalom hrnci
Máte radi oheň s vetrom v ústach. Toto mäso a omáčka je oheň, ktorý zacítite...
Chlieb bez kysnutia
Pečiete si doma chlieb? Ak nie, skúste. Začať môžete napríklad pomocou tohto jednoduchého receptu.
Čokoládové makrónky s malinovou ganache
Čokoláda a maliny sú mojou obľúbenou chuťovou kombináciou. Aj keď som si po sviatkoch povedala, že aspoň dva mesiace nič nebudem piecť, nedalo mi, keďže v chladničke sa mi už týždeň "povaľovali" zvyšné dva bielky....
Najlepšia piškótová roláda
Skúšala som niekoľko rolád, ale táto jednoznačne vyhrala a inú už ani nerobím.
Kapustové langoše
Je to jedlo môjho detstva, ktoré nám pripravovala moja mama :-) Pochádza ale ešte od mojej prababky z Maďarska, ktorá svojim vnúčatám piekla langoše plnené sčasti na sladko domácim slivkovým lekvárom a sčasti zasa na slano dusenou kapustou....
Gurmánska balkánska pljeskavica podľa Monji Prole
Pozrite si ako robí pljeskavicu Monja Prole, kouč a mentor pre rodinné podniky.
Oškvarkový závin
Jednoduchý, lacný, málo pracný závin plnený krájanými oškvarkami. Jeden som pripravila pre skúšku aj...
Domáca pečeňová paštéta
Jednoduchá a chutná paštéta, dá sa použiť aj ako nátierka, alebo súčasť studenej misy ako...
Pikantné bravčové rizoto
Pre milovníkov pikantných jedál ideálne, rýchle a jednoduché.
Masarykovy sušenky
Do mísy prosejeme mouku, přidáme cukr, kakao, žloutek, máslo. Vše propracujeme a...
Treska na paradajkách - Bacalao con tomate
Recept zo Stredozemia... jednoduchý a chutný.
Cibuľové bagety
Chrumkavá kôrka a mäkké vnútro... a trochu iná chuť. Nám veľmi chutia, možno zachutia...
Nadýchaný perník
Všechny suché ingredience dobře promícháme. Zvlášť smícháme mléko s vejci, medem, olejem, pak...
Staroanglický hruškový koláč
Na Slovensku trochu nezvyčajný, no o to zaujímavejší recept na hruškový koláč, ktorý sa na...
Fazuľový perkelt s viedenským párkom
K tomuto perkeltu sa tiež hodí aj tuniak alebo hermelín. Dá sa tiež zvyšok naliať do...
Makové rezance mojej babičky
Nikdy som ich nechcela jesť ako malé dievčatko. Dnes viem, o čo som prišla...
Kuracia rýchlovka
Keď som doma sama a varím obed len pre seba, milujem rýchlu prípravu. Tento recept...
Bábovka s vaječným likérom
Hladkú múku, Zlaté krémy, kypriaci prášok, práškový a vanilínový cukor zmiešame v miske...
Parené buchty
Kto by nepoznal parené buchty? A takto ich robia Hanka Maková a Jozef Mak.