Ryžové krokety s mozzarellou
Foto: jankadomka
30 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ryžu uvaríme domäkka. Necháme vychladnúť a následne pridáme 2 žĺtky, na kocky nakrájanú mozzarellu, najemno nakrájanú lahôdkovú cibuľku a 50 g strúhanky. Osolíme, okoreníme podľa chuti a všetko dobre premiešame.
- 2
Z hotovej zmesi tvoríme krokety. Zmes sa troška lepí, tak je šikovné na to použiť polievkové lyžice. Vytvarované krokety dáme na hodinku do mrazničky stuhnúť, aby sa s nimi dobre pracovalo.
- 3
Zmrznuté krokety obaľujeme v klasickom trojobale, múka, vajce a strúhanka a následne vysmážame v rozpálenom oleji.
- 4
Podávame napr. so šalátom a dresingom. Najlepšie sú čerstvé.
Tiež ryžové krokety:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu