Ryžové krokety
Ryžové krokety

Ryžové krokety s mozzarellou

jankadomka - bez fotkyjankadomka, 19. januára 2022
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
125 g
1 ks
2 ks
50 g
Na obaľovanie:
2 PL
1 ks
4 PL
Na vyprážanie:




Postup

  1. 1

    Ryžu uvaríme domäkka. Necháme vychladnúť a následne pridáme 2 žĺtky, na kocky nakrájanú mozzarellu, najemno nakrájanú lahôdkovú cibuľku a 50 g strúhanky. Osolíme, okoreníme podľa chuti a všetko dobre premiešame.

  2. 2

    Z hotovej zmesi tvoríme krokety. Zmes sa troška lepí, tak je šikovné na to použiť polievkové lyžice. Vytvarované krokety dáme na hodinku do mrazničky stuhnúť, aby sa s nimi dobre pracovalo.

  3. 3

    Zmrznuté krokety obaľujeme v klasickom trojobale, múka, vajce a strúhanka a následne vysmážame v rozpálenom oleji.

  4. 4

    Podávame napr. so šalátom a dresingom. Najlepšie sú čerstvé.

Diskusia k receptu

haji
Zajímavé krokety, kombinace rýže s mozzarellou zní moc dobře. Mně by chutnalo a jak píšeš se salátem, dresingem je to skvělá volba. Díky za receptík.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia