Upgrade-nutá knedľa vo vajíčku
Od malička mám veľmi rada knedľu vo vajíčku. Jedávala som ju od maminky len tak, s kečupom. Minule som však mala náladu túto starú, dobrú klasiku troška pozmeniť....
Polievka aj na Veľký piatok
Vhodná na pôstne a ťažké časy, alebo vymetanie komory. Ako chlapec som ju nemal rád a teraz mi celkom chutí....
Zapekané fašírky po našom
Keď som toto jedlo varila prvýkrát, môj manžel za jeden deň zhltol celú jenskú misu! Ak...
Camembert so šunkou zapečený v lístkovom ceste
Tento recept je veľmi jednoduchý a chutný. Ideálny pre začínajúcich kuchárov, nedá sa na ňom...
Makový biskvit
Tento makový koláčik bez múky sa oplatí vyskúšať. Jeho príprava je naozaj jednoduchá, pre začiatok...
Kvásková pizza bez rozkvasu
Tento recept je od jednej pani z internetovej diskusie a nepoznám pôvodný zdroj....
Moravské koláče
Cesto: Droždie a kryštálový cukor rozpustime v letnom (nie horúcom) mlieku a necháme vzísť kvások. Všetky...
Niečo ako fašírky zo starých rožkov
Sme v núdzovom stave, nemali by sme vyhadzovať hocičo, čo sa dá nejako využiť...
Plnené perníky s lekvárom
Teraz si môžete upiecť tie najlepšie plnené perníky aké ste jedli a bez chémie :)
Mille feuilles s karamelizovanou bielou čokoládou a hruškami
Najprv si pripravíme karamelizovanú bielu čokoládu. Rúru predhrejeme na 120 °C. Do zapekacej misy nalámeme...
Bezlepkové dukátové buchtičky
Tento recept som našla na Korzar. sme. sk. Je tam napísaná bezlepková múka, ja som...
Moravské koláče podľa Mimi Šrámovej
Moravské koláče sú jednoducho úžasné. Ako sa vlastne robia, uvidíte v našom videu s Mimi...
Závin z lístkového cesta, plnený cuketou, šunkou a syrom
Jednoduchý cuketový závin so šunkou a syrom. Veľmi chutná rýchla večera alebo ľahší obed.
Vaječná omeleta so zeleninou
Najskôr si pripravíme zeleninu tak, že cibuľu nakrájame na ...
Hovädzia podbrušina pečená so zeleninou
Slabina, podbrušina, sukňa, tzv. „tunajší našinci” flank skirt, to sú pomenovania pre druh hovädzieho mäsa....
Schwartlitunget alebo Tlačenkový prívarok
Dlho sa venujem švábskym obyvateľom žijúcich na maďarskom území. Sú to Nemci, ktorých násilím presídlili do Maďarska. Páči sa mi ich kuchyňa, kde využijú všetko, čo si dochovali a dopestovali a hlavne, vedia si vážiť jedlo....
Šúľance so slivkovou zmrzlinou a s perníkovou mrvenicou
Vykôstkované slivky s cukrom rozvaríme. Pridáme slivovicu a rozmixujeme dohladka. Zmes preložíme na plech a zamrazíme....
Hruškovo-jablková štrúdľa
Táto štrúdľa je veľmi jednoduchá, ale za to očarí výbornou vláčnou chuťou.
Pohárové tiramisu
Jediné tiramisu, ktoré vždy robím je práve toto, je už rovno naporcované a pripravené na konzumáciu....
New York cheesecake
Krémový cheesecake, najlepší na svete, priamo z NY, veľmi rýchly a sýty. Mňam!!!
Plnené lokše
Takto naplnené lokše voláme, že sú na vraní spôsob. Ja sa ich neviem dojesť...
Voňavé osie hniezda
Pripravte si aj vy tieto zakrútené dobroty z kysnutého cesta. Sú ako stvorené na raňajky a...
Bravčové pliecko po cigánsky
Mala som na pracovisku kolegu Róma. Keď som sa ho opýtala, čo varila manželka včera, často odpovedal - nokerle s lečom a klobásou....
Kapusta s mäsovými guľkami podľa Gizky Oňovej
V čom je tajomstvo kapusty s mäsovými guľkami Gizky Oňovej nám prezradí v tomto videu.
Bezlepkové domáce rezance do polievky
Zo surovín vypracujeme lyžicou cesto. Na pomúčenej pracovnej doske rozdelíme cesto na 2 časti. Časť...
Kuracia bleskovka
Tento recept dávam ako inšpiráciu, keď vám dôjde fantázia, čo uvariť. Tieto rezne sú...
Mäkučké šišky zo zemiakového cesta
Na šišky existuje množstvo receptov, keď raz vyskúšate tieto, už nikdy nebudete robiť iné...
Bezlepkové parené buchty
Pripravíme kvások z cca 150 ml teplého mlieka, droždia a cukru. Necháme kvások vzísť na...