Pod kožou plnené pečené kuracie stehno s ríbezľovým prelivom
Sobotný obed dnes s pečeným kuracím stehnom, ktoré som plnila kolieskami údenej klobásy pod kožu....
Makové buchty
50 rokov dozadu takéto buchty robila moja mama. Jediné vylepšenie tohto receptu ...
Kysnutý slivkový koláč s posýpkou
Jemná chuť cesta s acidofilným mliekom, ktoré mu dodáva výbornú chuť. Slivky už dozrievajú, ...
Bezlepkové brokolicové palacinky
Slané palaninky sú cez leto žiadané a tak som vyskúšala brokolicové a sú výborné, tak pridávam...
Vyrobte si domácu vegetu
Toto žlté ochucovadlo asi pozná každá gazdinka. Pri kúpe v obchode však draho zaplatíte za vysoký podiel soli v nej a tak vám odporúčam urobiť si ju radšej doma a bez glutamanu a po inej už ani nesiahnete....
Zemiaky s kyslou kapustou v rímskom hrnci
Chcete nápad, čo na obed? Čo tak starú dobrú klasiku...
Lenivý paradajkový pretlak
Pri úžasnej úrode paradajok je varenie pretlaku nekonečný príbeh. Ja ho už roky robím takto jednoducho....
Králik z rímskeho pekáča
Podarilo sa mi zohnať zopár domácich králikov, tak som sa rozhodoval na aký spôsob jedného spravím,...
Zemiaková polievka s paletou vôní
Vďaka mojim štedrým hríbovým „3om kráľom“, prof. Krúpovi, Ďurkovi Davalovi a TibÝkovi Nagyovi, ...
Jablkovo-banánová detská výživa
Suseda mi dala jablká a tak som uvarila detskú výživu pre vnúčatá.
Jablkovo-tvarohový obrátený koláč
Je veľa spôsobov ako pripraviť obrátený koláč. Výborná svieža chuť, ktorej sa nedá odolať...
Zemiakový podlesník na plechu
Toto rýchle a jednoduché jedlo patrí k mojim obľúbeným.
Bezlepkové čokoládové sušienky
Ďalšia klasika vo verzii (nielen) pre ľudí s diétami. Bez vajec, laktózy a lepku...
Buchty na pare s kombinovanou plnkou
Svojho času ma naša spoluvareška Izabella929 zaujala aj svojimi mixtúrami džemov a lekvárov, tak som skúsil...
Black forest cupcakes
Cupcakes inšpirované skvelou tortou black forest, s plnkou z čerešní marinovaných v rume. Šťavnaté a...
Vanilkový veniec
Cesto som pripravila z polovičnej dávky podľa tohto môjho receptu na kysnuté koláče, ktoré sa vždy...
Pikantný šalát z cukety a cíceru
Šalát sa môže podávať teplý alebo studený, ako samostatné jedlo alebo ako príloha k mäsu či...
Opekané kuracie so zeleninou
Rýchly a ľahký obed, môže sa podávať s ryžou alebo len tak.
Cestoviny à la Mallorca (Macarrones a la mallorquina)
Sobrasada je typická pre Mallorku. Na Slovensku som sobrasadu sem-tam videla v Lidli. Ale asi...
Lekvárové taštičky z tvarohového cesta
Výborná rýchla pochúťka ku kávičke, alebo len tak na cestu.
Bezlepkový prekladaný perník
1 pohár = 250 ml. Maslo a cukor vyšľaháme do nadýchanej peny. Postupne pridávame po...
Jablkový perník
Perníkové koláče sú u nás veľmi obľúbené vďaka svojej chutnosti a rýchlej príprave, takže dnes do...
Granatiersky pochod
Kto chodil do školskej kuchyne na obedy pozná tento retro obed, ktorý je nenáročný na prípravu....
Trdelníky po domácky
Pozrela som veľa podobných receptov, aj na YouTube, z niektorého som prebrala cesto, z iného zase techniku výroby. Tento recept sa mi zdal najlepší....
Pikantní, křupavý a rychle připravený salát z mladých cuket
Letos se mi neurodily okurky. Část jich zničili slimáci a příliš vlhké a studené počasí zkázu dokončilo. Zato cuketám se nebývale daří. Učinila jsem pokus, naložit velmi tenké plátky mladých cuket podobným způsobem jako maminčiny rychlokvašky....