Tapas s nakladanou paprikou
šéfkuchár v AC Hotel by Marriott Bratislava, 4. mája 2022
Foto: kavickari.sk
Manchego je syr vyrábaný v španielskej oblasti La Mancha z mlieka oviec plemena Manchega. Zreje od 60 dní do 2 rokov.
porcií
Suroviny
Nakladaná paprika: | |
1 ks veľká |
|
30 ml |
|
2 strúčiky |
|
1/2 ČL čerstvý nasekaný |
|
|
|
|
|
Tapas: | |
|
|
|
|
80 g |
|
16 plátkov |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Začneme prípravou nakladanej papriky: Červenú papriku umyjeme, osušíme a opečieme na panvici s rozpáleným olivovým olejom tak, aby bola celá ponorená v oleji. Smažíme ju dovtedy, kým nemá hnedú kožu. Potom ju položíme do misky, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť.
- 2
Vychladnutú papriku rozrežeme na polovice, zbavíme ju jadierok a oškrabeme kožu. Nakrájame ju na pásiky hrubé asi 3 mm. Zalejeme 30 ml olivového oleja, pridáme na plátky nakrájaný cesnak, nasekaný kôpor, soľ, korenie, zmiešame a naloženú papriku necháme aspoň cez noc odpočívať.
- 3
Tmavé pečivo nakrájame na kolieska, opečieme na olivovom oleji, položíme naň pásiky nakladanej papriky, ovčí syr manchego, 2 zrolované plátky choriza, prepichneme špáradlom a dozdobíme kúskami červenej cibule a čerstvými bylinkami.
Tiež jednohubky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu