Jednohubky
Jednohubky

Tapas s nakladanou paprikou

Tomáš Opletal
šéfkuchár v AC Hotel by Marriott Bratislava, 4. mája 2022
Tapas s nakladanou paprikou
Foto: kavickari.sk

Manchego je syr vyrábaný v španielskej oblasti La Mancha z mlieka oviec plemena Manchega. Zreje od 60 dní do 2 rokov.

8 ks
porcií

Suroviny

Nakladaná paprika:
1 ks veľká
30 ml
2 strúčiky
1/2 ČL čerstvý nasekaný
Tapas:
80 g
16 plátkov

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Začneme prípravou nakladanej papriky: Červenú papriku umyjeme, osušíme a opečieme na panvici s rozpáleným olivovým olejom tak, aby bola celá ponorená v oleji. Smažíme ju dovtedy, kým nemá hnedú kožu. Potom ju položíme do misky, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Vychladnutú papriku rozrežeme na polovice, zbavíme ju jadierok a oškrabeme kožu. Nakrájame ju na pásiky hrubé asi 3 mm. Zalejeme 30 ml olivového oleja, pridáme na plátky nakrájaný cesnak, nasekaný kôpor, soľ, korenie, zmiešame a naloženú papriku necháme aspoň cez noc odpočívať.

  3. 3

    Tmavé pečivo nakrájame na kolieska, opečieme na olivovom oleji, položíme naň pásiky nakladanej papriky, ovčí syr manchego, 2 zrolované plátky choriza, prepichneme špáradlom a dozdobíme kúskami červenej cibule a čerstvými bylinkami.

Recept je zaradený do kategórií:
Španielska kuchyňa, Desiata, Olovrant, Predjedlá, Slané chuťovky

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha