Jahodový koláč
Jahodový koláč

Hrnčeková jahodová bublanina

sendyy - bez fotkysendyy, 1. mája 2022
Hrnčeková jahodová bublanina
Foto: sendyy
15 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks
1 hrnček
1 bal.
1 hrnček (vlažné)
1/2 hrnčeka
2 hrnčeky
1 bal.

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najskôr vyšľaháme vajíčka s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Postupne pridávame vlažné mlieko, olej, múku a prášok do pečiva. Dôkladne vymiešame. Vznikne pekné nadýchané žlté redšie cesto.

  2. 2

    Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, na vrch cesta rozložíme nakrájané jahody.

  3. 3

    Dáme piecť do predhriatej rúry na 180 stupňov približne na 25 minút. Koláčik bude upečený vtedy, keď sa cesto nebude lepiť na špajdľu.

  4. 4

    Necháme vychladnúť a servírujeme posypané práškovým cukrom.

  5. 5

    Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

evanaaa
Dávno som nemala bublaninu, ale nastáva čas čerstvého ovocia, tak možno....a ešte - aký obsah hrnčeka? 200 alebo 250 ml? Ďakujem.
olinecka
Bublanina s akýkoľvek ovocím, fantázia vylepšiť tvarohom a zákusok na stole. Dobré si napiekla.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha