Hrnčeková jahodová bublanina
Foto: sendyy
15 minút
príprava
príprava
25 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Najskôr vyšľaháme vajíčka s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Postupne pridávame vlažné mlieko, olej, múku a prášok do pečiva. Dôkladne vymiešame. Vznikne pekné nadýchané žlté redšie cesto.
- 2
Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, na vrch cesta rozložíme nakrájané jahody.
- 3
Dáme piecť do predhriatej rúry na 180 stupňov približne na 25 minút. Koláčik bude upečený vtedy, keď sa cesto nebude lepiť na špajdľu.
- 4
Necháme vychladnúť a servírujeme posypané práškovým cukrom.
- 5
Dobrú chuť!
Tiež jahodový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Aký veľký plech, prosím?