Bryndzová polievka
Bryndzová polievka

Bryndzová polievka

kvakac - fotkakvakac, 3. mája 2022
Bryndzová polievka
Foto: kvakac

Tá naša bryndzová, kto by ju nemal rád.

8
porcií
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g čerstvá
2 ks stredne veľká
4 ks
50 g
100 g
200 ml (alebo smotana)
3 - 4 strúčiky
1 ČL
1 PL
1,5 l
1 PL
1,5 KL




Postup

  1. 1

    Do hrnca dáme pokrájanú slaninu na drobno, tak isto aj cibuľu krájame na drobno. Podusíme do bledo-hneda. A do toho pridáme strúhaný cesnak a jeden zemiak nastrúhaný tiež na drobno. Pár sekúnd premiešame a zalejeme vodou. Necháme variť.

  2. 2

    Ďalej pridáme kožu zo slaniny a ostatné zemiaky, ktoré sme pokrájali na drobno. Opatrne osolíme, lebo bryndza a kožka zo slaniny sú slané. Varíme až budú zemiaky mäkké.

  3. 3

    Počas toho si pripravíme do mixéra bryndzu, mlieko, mletú papriku, rascu a hladkú muku. Odoberieme z vývaru dve naberačky, ktoré nalejeme do mixéra a mixujeme bryndzovú hmotu do hladka. Tú potom vylejeme do hrnca a ešte pridáme mrveničku. Všetko to varíme asi 12 minút až je mrvenička mäkká. Napokon pridáme na drobno nakrájaný čerstvý kôpor, prevaríme pár sekúnd a hrniec odstavíme zo sporáku.

  4. 4

    A máme chutnú polievku, ktorá vám určite bude chutiť.

Diskusia k receptu

farbuska
Varievam demikát podľa niekoľkých receptov tu na Vareche, aj táto musí byť skvelá s tou kožkou zo slaniny a mrveničkou. Nabudúce tiež prihodím. Obyčajne posypem pažítkou.
2x haji a kvakac
haji
Pěkný receptík, nikdy jsem bryndzovou polévku nejedla, ale táto vypadá moc dobře. Skvělá koža zo slaniny, vždy povýší polévku nejméně o dva levely.
1x kvakac
kvakac
@haji (5.5.2022 13:24)

Vďaka za koment. Ta kožka tam dodá prijemnú chuť údeniny. Skús niekedy urobiť budeš milo prekvapená. Ja som hu varil v 3l hrnci na to prišli náhodou susedia a všetka sa zjedla. Potom daj recept, tak som to sem pridal, aby som mohol vytlačiť recept.
1x haji