Bryndzová polievka
Foto: kvakac
Tá naša bryndzová, kto by ju nemal rád.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
250 g čerstvá |
|
2 ks stredne veľká |
|
4 ks |
|
50 g |
|
|
|
100 g |
|
200 ml (alebo smotana) |
|
3 - 4 strúčiky |
|
1 ČL |
|
|
|
1 PL |
|
1,5 l |
|
1 PL |
|
1,5 KL |
|
Postup
-
1
Do hrnca dáme pokrájanú slaninu na drobno, tak isto aj cibuľu krájame na drobno. Podusíme do bledo-hneda. A do toho pridáme strúhaný cesnak a jeden zemiak nastrúhaný tiež na drobno. Pár sekúnd premiešame a zalejeme vodou. Necháme variť.
- 2
Ďalej pridáme kožu zo slaniny a ostatné zemiaky, ktoré sme pokrájali na drobno. Opatrne osolíme, lebo bryndza a kožka zo slaniny sú slané. Varíme až budú zemiaky mäkké.
- 3
Počas toho si pripravíme do mixéra bryndzu, mlieko, mletú papriku, rascu a hladkú muku. Odoberieme z vývaru dve naberačky, ktoré nalejeme do mixéra a mixujeme bryndzovú hmotu do hladka. Tú potom vylejeme do hrnca a ešte pridáme mrveničku. Všetko to varíme asi 12 minút až je mrvenička mäkká. Napokon pridáme na drobno nakrájaný čerstvý kôpor, prevaríme pár sekúnd a hrniec odstavíme zo sporáku.
- 4
A máme chutnú polievku, ktorá vám určite bude chutiť.
Tiež bryndzová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Vďaka za koment. Skús nebudeš banovať. Nám veľmi chutí.
Vďaka za koment. Ta kožka tam dodá prijemnú chuť údeniny. Skús niekedy urobiť budeš milo prekvapená. Ja som hu varil v 3l hrnci na to prišli náhodou susedia a všetka sa zjedla. Potom daj recept, tak som to sem pridal, aby som mohol vytlačiť recept.