Letný ľahký koláčik, ktorý je hotový za hodinku. Nadýchaná bublanina so sezónnym ovocím priamo zo záhrady je ideálnou voľbou pre rodinné alebo priateľské posedenia pri kávičke.
porcia
príprava
na 180 °C
Suroviny
4 ks domáce |
|
350 g |
|
250 ml |
|
200 ml |
|
500 g |
|
1 bal. |
|
štipka |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh v robote (môžeme pridať štipku soli).
- 2
Do snehu pomaličky pridávame cukor a žĺtky. Ak robíme v robote - miešame naozaj pomaly.
- 3
Do vaječnej peny prilievame olej a mlieko.
- 4
Ako posledné po častiach pridávame múku... Do posledných dvoch lyžíc múky primiešame kypriaci prášok a pridáme do cesta. Vymiešame.
- 5
Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pridáme ovocie podľa chuti. Koláč vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na 180° asi 45 minút (funkcia pečenia s ventilátorom).
Tiež ovocný koláč:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu