Bulgur pilav
Bulgur pilav

Paradajkovo-špenátový bulgur pilav fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 7. mája 2022
Paradajkovo-špenátový bulgur pilav (fotorecept)
Foto: cesminaz

Je sezóna špenátu, ktorý sa výborne hodí aj do tohto skvelého pilavu. Toto jednoduché a veľmi chutné jedlo máte hotové za pár minút👍
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/2022/05/paradajkovy-bulgur-pilav-so-spenatom.html?m=1

3-4
porcie
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 dl
1 ks
1 ks
2 hrste (čerstvý)
1 kopcovitá PL (paradajkové pyré/pretlak)
5 dl
50 g (82 %)
podľa potreby
trocha

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V našej záhradke si každoročne zasadím špenát ešte pred zimou, okolo novembra🙂 Zo svojich skúseností viem, že pred zimou zasadený špenát je oveľa krajší a rýchlo rastie. Vlastne si špenátovú úrodu užívate už oveľa skôr než ten, kto si špenát zasadí až na jar👍🙂 My špenát zbožňujeme a varím z neho veľmi často.

    Paradajkovo-špenátový bulgur pilav (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si všetko čo na pilav budeme potrebovať. Zo špenátu budeme potrebovať 2 poriadne veľké hrste. Ďalej zemiak, ktorý si pokrájame na malé tenšie kúsky a cibuľu, ktorú pokrájame na drobno.

    Paradajkovo-špenátový bulgur pilav (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na oleji zosklovatíme cibuľu, pridáme 1 kopcovitú PL salçy (paradajkové pyré) a chvíľku to necháme poškvrčať, nech sa opečie🙂 Pridáme bulgur a znova to necháme 2-3 minútky poškvrčať.

    Paradajkovo-špenátový bulgur pilav (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Následne zalejeme vodou, dáme soľ, pridáme zemiaky a aj špenát. Premiešame, nech je špenát aj na spodku. Na vrch poukladáme kúsky masla a zakryté necháme variť. Varíme len dovtedy, kým bulgur vsaje 75 % tekutiny🙂 Hotový pilav dáme na cca 15 minút bokom, aby vpil ešte zvyšnú tekutinu. Čo sa týka soli, treba dať toľko, aby chutila šťava trocha presolene, lebo bulgur a zemiaky soľ vpijú👍

    Paradajkovo-špenátový bulgur pilav (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A tu je už výborný pilav👍Je veľmi chutný a šťavnatý!

    Paradajkovo-špenátový bulgur pilav (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pilav je výborný takto samotný, alebo ho môžete podávať aj ako prílohu. Kto chce, ten si môže na pilav dať aj cesnakový jogurt🙂 Prajem dobrú chuť !

    Paradajkovo-špenátový bulgur pilav (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík, pro mě neotřelý, s radostí bych ochutnala. Nesmírně oceňuji bod 1, fikané nasetí špenátu už v novembri a aktuální foto mě dostalo! Děkuji, záhon sice nemám, ale dobré vědět! Nejenom super hospodyňka, kuchárka, pekárka, ale aj zahradníčka jsi, milá Cesmínko, skvělá!
hanka355
Toto som uz tak davno nejedla, mnam. Ja davam aj na uplne malicke nakrajane rajciny, papriku a mrkvu. A jest môžem len tak s jogurtom.
kucharka
Dobrota! Ďakujem za recept.
Ja som dala nakrájané a opečené čerstvé rajčiny ( nie pretlak/salcu ), mám ich teraz veľa a sladkých, tak ich využívam.
Dcére chutilo veľmi veľmi... naložila si asi tri razy :-))


cesminaz
@kucharka (14.5.2022 08:54)

Dakujem za správu, teším sa že chutilo🙂 Ano ked má niekto vela paradajok, tak kludne môže použiť, aj ja v lete ked máme už svoje v zahrade tak varím väčšinou všetko z nich🙂 Ale poviem ti, že aj ked dáš paradajky, za lyžicu salçe aj tak nezaškodí, lebo to v tom dá trochu inú chuť🙂 Pekný deň prajem!
cesminaz
@hanka355 bulgur pilav má strašne vela obmien, vlastne si každý môže dať čo mu chutí🙂 S cesnakovým jogurtom je naozaj super! Vdaka za koment @haji zlatá záhradku máme takú menšiu, takú presne akurát zo všetkého trochu🙂 Čo potrebujeme na svoju spotrebu to sa v nej urodí, to presne stačí. Ja velmi rada varím z čerstvých surovín a to viac, ked si ich môžem sama v záhradke pozbierať🥰 Dakujem ti krásne za milý komentík a prajem pekný deň!

Zaujímavé video z archívu TV Varecha