Paradajkovo-špenátový bulgur pilav fotorecept
Foto: cesminaz
Je sezóna špenátu, ktorý sa výborne hodí aj do tohto skvelého pilavu. Toto jednoduché a veľmi chutné jedlo máte hotové za pár minút👍
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/2022/05/paradajkovy-bulgur-pilav-so-spenatom.html?m=1
porcie
tepelná úprava
Suroviny
2 dl |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
2 hrste (čerstvý) |
|
1 kopcovitá PL (paradajkové pyré/pretlak) |
|
5 dl |
|
50 g (82 %) |
|
podľa potreby |
|
trocha |
|
Postup
-
1
V našej záhradke si každoročne zasadím špenát ešte pred zimou, okolo novembra🙂 Zo svojich skúseností viem, že pred zimou zasadený špenát je oveľa krajší a rýchlo rastie. Vlastne si špenátovú úrodu užívate už oveľa skôr než ten, kto si špenát zasadí až na jar👍🙂 My špenát zbožňujeme a varím z neho veľmi často.
-
2
Pripravíme si všetko čo na pilav budeme potrebovať. Zo špenátu budeme potrebovať 2 poriadne veľké hrste. Ďalej zemiak, ktorý si pokrájame na malé tenšie kúsky a cibuľu, ktorú pokrájame na drobno.
-
3
Na oleji zosklovatíme cibuľu, pridáme 1 kopcovitú PL salçy (paradajkové pyré) a chvíľku to necháme poškvrčať, nech sa opečie🙂 Pridáme bulgur a znova to necháme 2-3 minútky poškvrčať.
-
4
Následne zalejeme vodou, dáme soľ, pridáme zemiaky a aj špenát. Premiešame, nech je špenát aj na spodku. Na vrch poukladáme kúsky masla a zakryté necháme variť. Varíme len dovtedy, kým bulgur vsaje 75 % tekutiny🙂 Hotový pilav dáme na cca 15 minút bokom, aby vpil ešte zvyšnú tekutinu. Čo sa týka soli, treba dať toľko, aby chutila šťava trocha presolene, lebo bulgur a zemiaky soľ vpijú👍
-
5
A tu je už výborný pilav👍Je veľmi chutný a šťavnatý!
-
6
Pilav je výborný takto samotný, alebo ho môžete podávať aj ako prílohu. Kto chce, ten si môže na pilav dať aj cesnakový jogurt🙂 Prajem dobrú chuť !
-
7
Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube
Ja som dala nakrájané a opečené čerstvé rajčiny ( nie pretlak/salcu ), mám ich teraz veľa a sladkých, tak ich využívam.
Dcére chutilo veľmi veľmi... naložila si asi tri razy :-))
Dakujem za správu, teším sa že chutilo🙂 Ano ked má niekto vela paradajok, tak kludne môže použiť, aj ja v lete ked máme už svoje v zahrade tak varím väčšinou všetko z nich🙂 Ale poviem ti, že aj ked dáš paradajky, za lyžicu salçe aj tak nezaškodí, lebo to v tom dá trochu inú chuť🙂 Pekný deň prajem!
Som rada, že chutí🙂 vdaka za odozvu.