Polievka z medvedieho cesnaku

peterkub - fotkapeterkub, 3. mája 2022
Polievka z medvedieho cesnaku
Foto: peterkub

Medvedí cesnak mám rád na rôzne spôsoby, tak prečo nevyskúšať z neho urobiť aj chutnú a zdravú polievku.

4
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 zväzok
4 ks
1 ks
1 tenký plátok
1 bal.
1/2 ČL
1/2 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky očistíme a nakrájame na malé kúsky, prípadne môžeme aj nastrúhať na strúhadle. Medvedí cesnak nakrájame na kúsky. Nemusí to byť pekne nakrájané, budeme to nakoniec mixovať. Krájame to len preto, aby sme mali polievku čím skôr hotovú a mohli jesť.

  2. 2

    Cibuľu nakrájame na kúsky. V hrnci rozpustíme maslo, pridáme cibuľu a smažíme ju do sklovita. Pridáme zemiaky a medvedí cesnak. Zalejeme vodou, tak, aby tesne zaliala ingrediencie v hrnci. Pridáme kurkumu, vegetu, čierne korenie a soľ.

  3. 3

    Varíme, kým nebudú zemiaky uvarené. Podľa veľkosti nakrájaných zemiakov 10-30 minút.

  4. 4

    Hrniec odstavíme, použijeme tyčový mixér a všetko spolu rozmixujeme tak, aby v polievke neboli zemiakové hrudky. Prilejeme smotanu na varenie a privedieme na pár minút do varu. Ochutnáme a v prípade potreby dosolíme a dokoreníme.

  5. 5

    Ako prílohu si môžete počas varenia v druhom hrnci uvariť vajíčka na tvrdo a polievku servírovať s nimi.

  6. 6

    Dobrú chuť 👨‍🍳

Diskusia k receptu

farbuska
V sezóne medvedieho cesnaku robievam každoročne aj polievku. Podobná tvojej, ale ešte jednoduchšia (bez kurkumy, vegety a smotany). Je chutná. Tvoja je s tou smotanou zrejme jemnejšia.
chemik
Dovoluji si upozornit, že medevědí česnek se přidává až nakonec , protože varem z něj prchá aroma jako amoniak a aminy a polévka je pak méně výrazná.
haji
Pěkný recept, dobré suroviny, vtipné foto. Mně by chutnalo.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha