Foto: peterkub
Medvedí cesnak mám rád na rôzne spôsoby, tak prečo nevyskúšať z neho urobiť aj chutnú a zdravú polievku.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky očistíme a nakrájame na malé kúsky, prípadne môžeme aj nastrúhať na strúhadle. Medvedí cesnak nakrájame na kúsky. Nemusí to byť pekne nakrájané, budeme to nakoniec mixovať. Krájame to len preto, aby sme mali polievku čím skôr hotovú a mohli jesť.
- 2
Cibuľu nakrájame na kúsky. V hrnci rozpustíme maslo, pridáme cibuľu a smažíme ju do sklovita. Pridáme zemiaky a medvedí cesnak. Zalejeme vodou, tak, aby tesne zaliala ingrediencie v hrnci. Pridáme kurkumu, vegetu, čierne korenie a soľ.
- 3
Varíme, kým nebudú zemiaky uvarené. Podľa veľkosti nakrájaných zemiakov 10-30 minút.
- 4
Hrniec odstavíme, použijeme tyčový mixér a všetko spolu rozmixujeme tak, aby v polievke neboli zemiakové hrudky. Prilejeme smotanu na varenie a privedieme na pár minút do varu. Ochutnáme a v prípade potreby dosolíme a dokoreníme.
- 5
Ako prílohu si môžete počas varenia v druhom hrnci uvariť vajíčka na tvrdo a polievku servírovať s nimi.
- 6
Dobrú chuť 👨🍳
Tiež polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu