Čokoládové mascarpone s kávovým likérom a malinami
Mascarpone vymiešame spolu s cukrom a kakaom a dáme vychladiť.
Rukolový šalát s kozím syrom
Veľmi jednoduchý šalát: začneme rukolou a postupne pridáme ostatné suroviny, ktoré na záver dochutíme a pokvapkáme...
Cézar šalát
Umytý natrhaný šalát premiešame spolu s dresingom a krutónmi, na panvici opečieme kúsky kuracích pŕs, ...
Penne na taliansky spôsob
Papriky opláchneme, očistíme a nakrájame na rezance. Olúpanú cibuľu nakrájame na rezance a umyté...
Cestoviny s pestom
Najprv dáme variť cestoviny podľa návodu. K pestu sa najlepšie hodia špagety. Ďalej pripravíme pesto:...
Odľahčené lasagne
Ružičky brokolice varíme v pare asi 4 – 5 minút. Nakrájané kocky kuracieho mäsa osmažíme na...
Zapekané rajčiny s cesnakom
Umyté rajčiny rozkrojíme na plocho. Plochy osolíme, okoreníme a naukladáme na ne najemno nakrájaný cesnak....
Špenátové kolienka
Cestoviny uvaríme klasickým spôsobom. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme mrazený špenát, podlejeme malým...
Výborné penne s mladou cukinou
Mladé cukiny nakrájame aj so šupkou na kolieska, osolíme, okoreníme mletým korením a necháme trocha...
Talianska dusená brokolica
Umytú brokolicu rozoberieme na drobné ružičky, stonky olúpeme a nakrájame na plátky. Cesnak rozotrieme so...
Tagliatelle s kuracími kockami
Najprv si pripravíme marinádu tak, že v miske vyšľaháme všetky suroviny. Očistené kuracie prsia nakrájame na...
Pollo alla Cacciatora
Toto je môj favorit. Moja verzia je však zrýchlená a zjednodušená. Väčšinou ho robím na...
Slané slimáky
Tento recept sa pripravuje deň vopred, najlepšie večer a ráno alebo pred obedom pokračovať.
Bruschetta
Toto jednoduché predjedlo som sa naučila v jednej talianskej reštaurácii v Londýne. Rýchle a zdravé.
Bravčová panenka na grile s romanescom
Panenku pripravíme na grile alebo panvici do ružova a podávame s romanescom (zeleninou podobnou karfiolu a brokolici), ...
Talianske pečené karé
Tento recept mám od mojej maminy, ona vie veľmi dobre variť takéto veci.
Zapekaný baklažán
Recept pochádza z Talianska a dostali sme ho od miestnych kuchárov. Určite stojí za vyskúšanie.
Talianske lasagne
Tento recept je uz odskusany. Vzdy ich robim do velkeho pekaca a zjedia sa hned v...
Farfalle s tuniakom
Rýchly obed alebo večera a pomerne diétny a zdravý, pri tom ja ho zbožňujem a robím...
Úžasné zapekané mušle s ragú a paradajkovým pretlakom
Na panvici opražíme cibuľku a cesnak nakrájané nadrobno. Oleja dáme trošku viac ako obyčajne, pretože...
Cestoviny s rukolou a cherry paradajkami
Cibuľku, cesnak nakrájame nadrobno, pridáme feferónky a opražíme. Pridáme na polovičky nakrájané paradajky a...
Zapečený baklažán s parmezánom, mozarellou a paradajkovou omáčkou
Nachystáme si všetky suroviny, aby sme mali všetko po ruke.
Cestoviny so smotanovo-špenátovou omáčkou
Vyskúšala som tento recept a všetkým chutil, čo som niekedy špenát vôbec nemusela...
Risotto ai quattro formaggi
Veľmi chutný a vôbec nie taký zložitý ako by sa mohlo zdať.
Baklažány na parmský spôsob alebo jednoducho Parmigiana
Existujú rôzne verzie parmigiany, ale tento recept je originál a pôvodný. Naučila a osvojila som...
Cestoviny so smotanovo-šunkovo-syrovou omáčkou
Cestoviny uvarte v osolenej vriacej vode podľa návodu, sceďte pokvapkajte olivovým olejom a premiešajte. Omáčka: Do...
Lasagne
Mässová omáčka: Príprava:- na rozpálenom oleji orestujeme cibulu, prídáme pomleté mäso, ktoré asi 5 min...