
Slané slimáky
Tento recept sa pripravuje deň vopred, najlepšie večer a ráno alebo pred obedom pokračovať.

Bruschetta
Toto jednoduché predjedlo som sa naučila v jednej talianskej reštaurácii v Londýne. Rýchle a zdravé.

Bravčová panenka na grile s romanescom
Panenku pripravíme na grile alebo panvici do ružova a podávame s romanescom (zeleninou podobnou karfiolu a brokolici), ...

Talianske pečené karé
Tento recept mám od mojej maminy, ona vie veľmi dobre variť takéto veci.

Zapekaný baklažán
Recept pochádza z Talianska a dostali sme ho od miestnych kuchárov. Určite stojí za vyskúšanie.

Talianske lasagne
Tento recept je uz odskusany. Vzdy ich robim do velkeho pekaca a zjedia sa hned v...

Farfalle s tuniakom
Rýchly obed alebo večera a pomerne diétny a zdravý, pri tom ja ho zbožňujem a robím...

Úžasné zapekané mušle s ragú a paradajkovým pretlakom
Na panvici opražíme cibuľku a cesnak nakrájané nadrobno. Oleja dáme trošku viac ako obyčajne, pretože...

Cestoviny s rukolou a cherry paradajkami
Cibuľku, cesnak nakrájame nadrobno, pridáme feferónky a opražíme. Pridáme na polovičky nakrájané paradajky a...

Zapečený baklažán s parmezánom, mozarellou a paradajkovou omáčkou
Nachystáme si všetky suroviny, aby sme mali všetko po ruke.

Cestoviny so smotanovo-špenátovou omáčkou
Vyskúšala som tento recept a všetkým chutil, čo som niekedy špenát vôbec nemusela...

Risotto ai quattro formaggi
Veľmi chutný a vôbec nie taký zložitý ako by sa mohlo zdať.

Baklažány na parmský spôsob alebo jednoducho Parmigiana
Existujú rôzne verzie parmigiany, ale tento recept je originál a pôvodný. Naučila a osvojila som...

Cestoviny so smotanovo-šunkovo-syrovou omáčkou
Cestoviny uvarte v osolenej vriacej vode podľa návodu, sceďte pokvapkajte olivovým olejom a premiešajte. Omáčka: Do...

Lasagne
Mässová omáčka: Príprava:- na rozpálenom oleji orestujeme cibulu, prídáme pomleté mäso, ktoré asi 5 min...

Moje vegetariánske lasagne
U mňa doma mimoriadne obľúbené jedlo. Urobím ho vždy veľa, takže nám od víkendu vydrží...

Kuracie lasagne
Nadrobno pokrájanú cibuľu urestujeme na oleji. Pridáme najemno pomleté kuracie mäso, osolíme, okoreníme mletým čiernym...

Pizza ako z pizzerie
Na Slovensku platia 3 zákony: Všetci jedia pizzu. Nikto neje pizzu doma. Takmer nikto nevie...

Panini s lososom, avokádom a chrenovo – kôprovou smotanou
Prvé jedlo dňa je tým najdôležitejším. V južnej Európe sú raňajky zväčša skromnejšie a menej...

Špagety alla carbonara
Recept mám z časopisu. Je rýchly na prípravu a nie je ani namáhavý, chutí aj...

Cestoviny so smotanovou omáčkou
Môj ďalší recept bude, ako inak, diétny. Ale nie tak celkom, keďže...

Kuracinka s mozzarelou a paradajkou
Toto jedlo pripravujem často a aj pre návštevy, lebo je chutné, rýchle a jednoduché, ...

Rizoto so sušenými rajčinami
Tento recept som objavila len nedávno, rovnako ako sušené rajčiny, ale hneď som si ich...

Penne s pórovo-syrovou omáčkou
Jednoduchý a rýchly recept, vhodný aj na pohostenie návštevy - zaručený úspech :)

Talianske chlebíčky
Recept pochádza od mojej starej mamy a pôvodne zrejme z oblasti Talianska, kde za prvej svetovej...

Pečená prepelička s raviolami
Prepeličky osolíme, okoreníme a dáme piecť do rúry na 170 stupňov Celzia cca 40 minút.