Risotto ai quattro formaggi
Veľmi chutný a vôbec nie taký zložitý ako by sa mohlo zdať.
Baklažány na parmský spôsob alebo jednoducho Parmigiana
Existujú rôzne verzie parmigiany, ale tento recept je originál a pôvodný. Naučila a osvojila som...
Cestoviny so smotanovo-šunkovo-syrovou omáčkou
Cestoviny uvarte v osolenej vriacej vode podľa návodu, sceďte pokvapkajte olivovým olejom a premiešajte. Omáčka: Do...
Lasagne
Mässová omáčka: Príprava:- na rozpálenom oleji orestujeme cibulu, prídáme pomleté mäso, ktoré asi 5 min...
Moje vegetariánske lasagne
U mňa doma mimoriadne obľúbené jedlo. Urobím ho vždy veľa, takže nám od víkendu vydrží...
Kuracie lasagne
Nadrobno pokrájanú cibuľu urestujeme na oleji. Pridáme najemno pomleté kuracie mäso, osolíme, okoreníme mletým čiernym...
Pizza ako z pizzerie
Na Slovensku platia 3 zákony: Všetci jedia pizzu. Nikto neje pizzu doma. Takmer nikto nevie...
Panini s lososom, avokádom a chrenovo – kôprovou smotanou
Prvé jedlo dňa je tým najdôležitejším. V južnej Európe sú raňajky zväčša skromnejšie a menej...
Špagety alla carbonara
Recept mám z časopisu. Je rýchly na prípravu a nie je ani namáhavý, chutí aj...
Cestoviny so smotanovou omáčkou
Môj ďalší recept bude, ako inak, diétny. Ale nie tak celkom, keďže...
Kuracinka s mozzarelou a paradajkou
Toto jedlo pripravujem často a aj pre návštevy, lebo je chutné, rýchle a jednoduché, ...
Rizoto so sušenými rajčinami
Tento recept som objavila len nedávno, rovnako ako sušené rajčiny, ale hneď som si ich...
Penne s pórovo-syrovou omáčkou
Jednoduchý a rýchly recept, vhodný aj na pohostenie návštevy - zaručený úspech :)
Talianske chlebíčky
Recept pochádza od mojej starej mamy a pôvodne zrejme z oblasti Talianska, kde za prvej svetovej...
Pečená prepelička s raviolami
Prepeličky osolíme, okoreníme a dáme piecť do rúry na 170 stupňov Celzia cca 40 minút.
Frikadelky s boloňskou omáčkou
Mleté mäso zmiešame s vajíčkom, korením, soľou, nakrájanou cibuľou a necháme 20 minút odležať....
Šafránové rizoto
Vymyslela som si ho sama, neviem presné množstvá. Ale kto pozná chute potravín, varí...
Špenátové lasagne
Z masla, mlieka, mäkkého syra pripravíme syrovú omáčku, ktorú dochutíme nastrúhaným cesnakom, mletým...
Cestoviny s hubami
Mám rada cestoviny aj huby, tak prečo ich nespojiť. Manžel sa tento rok posnažil a...
Špagety Carbonara
Slaninu nakrájame na kocky a opražíme na panvici, potom ju vyberieme. Cesnak roztlačíme.
Tagliatelle s gorgonzolou a špenátom
Pasta po taliansky znamená cesto, ale je to zároveň aj výraz pre všetky druhy a...
Caramelle plnené syrom taleggio
Pasta po taliansky znamená cesto, ale je to zároveň aj výraz pre všetky druhy a...
Farfalle s prosciuttom a čakankou
Pasta po taliansky znamená cesto, ale je to zároveň aj výraz pre všetky druhy a typy...
Špagety s kalamármi a cherry paradajkami
Pasta po taliansky znamená cesto, ale je to zároveň aj výraz pre všetky druhy a...
Lahodný koláč s paradajkami
Cesto necháme rozmraziť a potom z neho vyvaľkáme placku s priemerom 26 cm. Túto placku dáme...
Talianska veľkonočná torta
Múku, soľ a olej zmiešame a z tejto hmoty postupným pridávaním vody vypracujeme cesto, ktoré...
Pizza s bylinkami a paradajkami
Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a rozdelíme do 4 foriem na pizzu. Strúčiky cesnaku nakrájame natenko a...
Panakota s bazovým sirupom
Želatínu namočíme do studenej vody asi tak na päť minút, do hrnca nalejeme smotanu na šľahanie,...
Risotto Amarone
Na olivovom oleji osmažíme najemno nasekanú cibuľu, pridáme ryžu a stále miešame, až kým nie...
Rímsky šalát so sušenými paradajkami, olivami a parmezánom
Umytý a očistený listový šalát zmiešame s olivami, sušenými paradajkami a parmezánom.
Krevety na grile s grilovaným baklažánom
Baklažán nakrájame na pásiky, osolíme a necháme cca 5 minút stáť.
Kurča po taliansky
Kurča umyjeme, osušíme a pokrájame na menšie kúsky. Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme roztlačený cesnak, kúsky...