Špagety aglio e olio
Marcel Kaník
Šéfkuchár hotela Oravský háj v Trstenej, 2. februára 2010
Šéfkuchár hotela Oravský háj v Trstenej, 2. februára 2010
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Najlacnejší tradičný taliansky recept na cestoviny.
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cestoviny uvaríme v slanej vode podľa návodu, aby boli al dente.- 2
Na rozohriatom olivovom oleji opražíme na plátky pokrájaný cesnak, posekané bylinky a podrvené čili papričky. Krátko orestujeme.- 3
Pridáme špagety a dôkladne premiešame. Podávame s nastrúhaným syrom, najlepšie parmezánom.- 4
NÁŠ TIP: Chutné, jednoduché a lacné jedlo. Je nenáročné na prípravu, spĺňa však tie najnáročnejšie kulinárske kritériá. Dôležité je, aby sme jedlo pripravili z kvalitných a čerstvých surovín. Bylinky a papričky nie sú nutnosť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu