Recept pochádza z Talianska, je jednoduchý , dostupný finančne a hlavne rýchlo pripravený. Zvyknem ho pripravovať na večeru kvôli tomu, že je ľahko stráviteľný.
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
60 minút
na 190 °C
na 190 °C
Postup
-
1
Zemiaky, cibuľu očistíme a spolu s paradajkami nakrájame na kolieska hrubé 1cm.
- 2
Vymastíme zapekaciu misku a robíme vrstvy zemiakov a cibule,ktoré jemne solíme. Na poslednú vrstvu cibule uložíme paradajky. Polejeme olejom a posypeme oregánom. Pred koncom pečenia posypeme nahrubo nastrúhaným syrom a necháme ho rozpustiť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
sovka62 - mám rada varenie v remoske..dlho ležala ako svadobný dar bez povšimnutia až kým raz moja mamka do nej nešuchla piesť bôčik /juj riadne nezdravý/ ale chutil bombovo a od tých čias je remoska môj "lenivý" pomocník :-D upečené kura spolu so zemiakmi no paraáda !! Keď to tam naukladám a zapnem piecť tak oznámim manželovi no a teraz môžeme ísť do kina :-)