Zemiaky Itália

janazjarku - fotkajanazjarku, 7. februára 2010

Recept pochádza z Talianska, je jednoduchý , dostupný finančne a hlavne rýchlo pripravený. Zvyknem ho pripravovať na večeru kvôli tomu, že je ľahko stráviteľný.

4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
na 190 °C

Suroviny

1 kg
4 ks
4 ks
25 dkg




Postup

  1. 1

    Zemiaky, cibuľu očistíme a spolu s paradajkami nakrájame na kolieska hrubé 1cm.

  2. 2

    Vymastíme zapekaciu misku a robíme vrstvy zemiakov a cibule,ktoré jemne solíme. Na poslednú vrstvu cibule uložíme paradajky. Polejeme olejom a posypeme oregánom. Pred koncom pečenia posypeme nahrubo nastrúhaným syrom a necháme ho rozpustiť.

Diskusia k receptu

makepeaca
Je to dobrý recpet. Zapekané zemiaky, vrátane francúzskych zemiakov robím aj aj.
janazjarku
Nuž veru dobrý, sme národ krumpľožravý ako vravievala moja "griotková" starká :-) Ja francúzke zemiaky podľa klasického receptu už nerobím a preto sa ich bojím tak oslovovať .. najnovšie som ich začala prekladať naviac s kyslou kapustou a veru nič sa tým nepokazí :-) sa bojím kedy tam začnem pridávať fyzoľňu :-D
nyja
Netreba dať tie paradajky navrch až pred koncom pečenia? Neviem si totiž predstaviť, ako môžu vyzerať po 60 minútach pečenia navrchu ?
skornik
mam dojem že to varia lenive baby ktorým sa nechce umyvať riad
sovka62
Lenivé? A usilovné by to ako robili? Zemiaky v jednom pekáči, cibuľu v druhom a rajčiaky v treťom? A čo potom, zgebzať na tanieri? Veď ide o spojenie chutí jednotlivých prísad. Aj jedlá varené v jednom hrnci (klasické nemecké eintopfy) sú vynikajúce. A nevaríme ich preto, že sa nám nechce špiniť viac hrncov, ale preto, že dobre chutia!
janazjarku
nyja - tie paradajky vyzerajú normálne trošku opečené :-) ten recept mám od kamošky ktorá sa vydala za taliana a ono ide o to, že keď sa to pečie tak tá paradajka s oregánom tak vonia, že celý dom predpokladá, že ide o pizzu !

sovka62 - mám rada varenie v remoske..dlho ležala ako svadobný dar bez povšimnutia až kým raz moja mamka do nej nešuchla piesť bôčik /juj riadne nezdravý/ ale chutil bombovo a od tých čias je remoska môj "lenivý" pomocník :-D upečené kura spolu so zemiakmi no paraáda !! Keď to tam naukladám a zapnem piecť tak oznámim manželovi no a teraz môžeme ísť do kina :-)
hannah22
pre skornik, dievčatá majú pravdu eintopfy sú veľmi obľúbené pre neopakovateľnú chuť jedla a nie pre lenivosť a varenie v remoske je tiež o fantázii a keď sa zadarí oblizuje sa celá rodina... a vy vraj lenivé..:))
slnieckosom
Cicka moja obľúbená, toť hodinka, čo som tvoje rajčinové zemky dopiekla, už ich je polka misy preč, rajčiny sú úplne ok, ja som zemky pred zapekaním trošku predvarila.. Ale je to ozaj fajne ;-)) :-***
janazjarku
slnieckosom : Ahoj Mirka rada ťa tu vidím :-) a som rada, že môj jednoduchý recept pre "lenivé" gazdinky zabral ! Včera som pridala segedín lepší ako sex tak môžeš skúsiť aj ten .-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia