Penne all´Arrabbiata
Toto jedlo som si obľúbil hneď pri prvej ceste do Talianska. Podáva sa tam v každej...
Penne a la Carbonara
Takto pripravené penne sme jedávali na dovolenke na Malte. Manželovi tak chutili, že som si...
Tiramisu originál
Na úžasný talianský dezert existuje milion receptov. ja vám ponúkam ten naozaj pravý taliansky. A...
Cestoviny so syrovou omáčkou
V našej rodine všetci milujeme cestoviny a práve tento patrí medzi naše najobľúbenejšie. Je veľmi variabilný....
Fantastický šalát Miloš
Tento šalát mám od svojho veľmi dobrého priateľa. Ani raz mi však nechutil tak dobre, ...
Kuracie prsia plnené mozzarellou a sušenými paradajkami
Kuracie prsia okoreníme a osolíme, prekrojíme na polovicu po dĺžke ako taštičku. Do takto pripravenej...
Pizza a la Mireček
Túto pizzu si obľúbili moji synovia, recept som dal mnohým mojim známym a všetci si pochvaľovali....
Cestoviny so špenátom a parmezánom
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Medzitým vo väčšej panvici zohrejeme olej, maslo, cesnak...
Bruschetta s krabím mäsom
Do misy dáme krabie mäso, nasekanú pažítku, kôpor a čili. Potom pokvapkáme olivovým olejom,...
Restovaná treska so šošovicou a brokolicou
Do kastróla dáme opláchnutú šošovicu, pridáme cesnak, čili, šalviu, rozpolené paradajky a zalejeme...
Polievka Minestrone
Nakrájame si cuketu a paradajky(umyté). Vložíme do hrnca spolu s mrazenou zeleninou a zalejeme vodou...
Páničkove kurča z Florencie
Stále sa mi o ňom sníva. Skoro k smrti sa dokážem dooblizovať, keď môj Pániček...
Potrubia (penne) so šampiňónovou omáčkou
U nás doma voláme cestoviny penne-potrubia pre ich tvar... je to jednoduchý a rýchly recept.
Lasagne s kuracim masom
Mňamka. Zachutí aj tým, ktorí už Lasagne jedli, ale neobľúbili si ich, ...
Zemiakový šalát so strukmi z cukrového hrášku
Struky, zemiaky, papriku a paradajky nakrájame na kúsky, šaláty umyjeme, necháme odkvapkať a...
Cestoviny so špenátom a ricottou
Moja obľúbená rýchla večera. Najvhodnejšie cestoviny pre tento druh omáčky sú špirálovité fusilli (na fotke sú...
Baklažán zapečený s mozzarellou a paradajkami
Inšpirovaný receptom od šéfkuchára jednej bratislavskej reštaurácie (bol som to u neho ochutnať, celkom fajn, ...
Jelení chrbát so šípkovou omáčkou
Šípkovu omáčku si pripravíme nasledovne: Na oleji si urestujeme nastrúhanú koreňovú zeleninu. Pridáme odblanené časti...
Mortadella
Zdravo sa stravovali a zomreli, prečo si občas nedopriať aj niečo vraj nezdravé. Hlavne, ...
Tuniakový šalát s cestovinou
Vymyslela som si ho sama a máme ho veľmi radi. Suroviny sú pre dve osoby....
Pečená paradajková polievka
Paradajky pokrájame na polovičky. Dáme piecť na 180 stupňov Celzia, a pečieme kým šupka nezačne...
Pizza rožteky
Ak máte radi pizzu, skúste si pripraviť aj takéto pizza rožteky. Pochutíte si.
Rizoto s baklažánom
Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno a dáme na olivovom oleji opražiť dosklovita. Pridáme na tenké pásiky...
Rizoto s dubákmi
Na panvici rozpustíme kúsok masla. Medzitým si dáme variť sušené hríby. Ryžu orestujeme na rozpálenom...
Chobotničky podľa talianskej gazdinky
Spolužiak Pico emigroval pred rokmi ta het zo Slovenska. Po rokoch sa cez varechu. sk vrátil....
Morčacie tonnato
Do mixéra dáme majonézu, tuniaka, šťavu, smotanu a papriku a zmixujeme.
Kačica pre božieho námestníka
Majster kuchár Bartolomeo Scappi zo 16. storočia patril medzi najvýznamnejších novátorov talianskej kuchyne. Varil postupne...
Slávky na víne
Trošku nezvyčajné jedlo pre našu domácu slovenskú kuchyňu. Ak však máte radi morské plody, ...
Osso Buco
Toto talianske jedlo je pripravene z telaciaho stehna. Osso Buco mozete podavat s cestovinou, ci...