Tiramisu Stillera

douglas - fotkadouglas, 23. februára 2010

Oslík: Aha, takže zlobři a cibule mají vrstvy. Jenže ne všichni mají rádi cibuli. Dort! Dorty mají rádi všichni. Dorty mají vrstvy! Shrek: Je mi Zobraziť celý popisOslík: Aha, takže zlobři a cibule mají vrstvy. Jenže ne všichni mají rádi cibuli. Dort! Dorty mají rádi všichni. Dorty mají vrstvy! Shrek: Je mi jedno, kdo co má rád. Zlobři nejsou jako dorty. Oslík: A víš co mají ještě všichni rádi? Tiramisu! Neznám nikoho, kdo nemá rád tiramisu. Tiramisu je přece úžasný, Shreku. Shrek: (hystericky) Néé! Ty tupé, na nervy jdoucí tažné zvíře! Zlobři jsou jako cibule a tečka! Naschledanou! Těšilo mě! Oslík: Tiramisu je možná ta nejlepší věc na celým světě…

6-8
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

2 dcl
3 lyžice
2 balíčky
2 ks
1 ks
1 balíček
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Silnú čiernu kávu necháme vychladnúť, zlejeme do misky a pridáme rum. Pomazankové maslo bez príchute našľaháme s vanilkovým cukrom a zakysanou smotanou. Na dno formy kladieme piškóty namočené v káve s rumom. Na vrstvu piškótov rozotrieme pripravený krém a takto vrstvy striedame. Posledná vrstva je krém. Necháme odležať v chlade, pred podávaním *Pick-Me-Up* posypeme kakaovým práškom.

Diskusia k receptu

kuchticka
Milujem terammisu a obcas ju i spravim, len si sama musim upiect piskot, lebo nase piskoty nie su tak dobre ako vase na Slovensku-Cesku. Tieto tuna maju taku divnu prichut, ktora mi kazi skutocne dobry zakusok.
majulienka777
je to výborné, ja robievam tak, že namiesto kyslej smotany s pomazánkovým maslom zašľahám 2 sladké smotany, je to nadýhané a niekedy na piškoty dám čerstvé alebo zavárané ovocie
douglas
Milé damy potešili ste ma obidve vašimi komentármi. Tiramisu je opravdu výborný zákusok. Majulienka vyskúšam aj tvoj recept s ovocím a sladkou smotanou. Kuchtička, máš pravdu, že nielen piškóty v US majú inú chuť. Ja jedla biscotti s mandľami a môj zub sa ulomil. Našťastie moje Dental Insurance pokryvalo zakrok a tak ma to vyšlo pomerne reasonably. Ja som získala dosť veľkú nadváhu v US (Spumoni Ice Cream). Veľmi mi vadí, že nutričné hodnoty na produktoch sú označené ako ZERO, ale pravda to nie je!!! (pohanka means buckweath)
jaroslava31
Mám rada tiramisu, ale pomazánkové maslo sa mi zdá zbytočne kalorické. Robím verziu s hladkým tvarohom vymiešaným s kyslou smotanou. Potom maškrtíme s menším pocitom hriechu.
hefi
Ja dávam biele jogurty s kyskou smotanou a vanilkovým cukrom. A tiež ná to chutí. Viac hláv - viac nápadov.
tinca
No ja mám veľa receptov na tiramisu, ale najviac mi chutil ten čo robil na Prime kuchár Emanuel /je Talian/,takže vie to dokonale. Nechcem ho pridávať, lebo to by nebolo fér, ale najdete ho na www.sitalemvkuchyni.sk Skúste nemá chybu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia