Foto: butcher
2-4
porcie
porcie
120 minút
príprava
príprava
12 minút
na 250 °C
na 250 °C
Suroviny
2,5 hrnčekov |
|
1 hrnček |
|
1 čl |
|
1 čl |
|
|
|
2 ks |
|
1 hrsť |
|
5 strúčikov |
|
2 PL |
|
2 ks |
|
10 plátkov |
|
2 ks |
|
300 g |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
múku, teplú vodu, 1 lyžicu oivového oleja, cukor, soľ a droždie spolu vymiešame a nechame vykysnúť na teplom mieste.
- 2
pripravíme si paradajkový základ. na olivovom oleji opražíme rozmliaždený cesnak, nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme rozmixované paradajky a dusíme asi 10 min. ak je treba pridáme trošku cukru na osladenie. nakoniec pridáme nasekané oregano. dodusíme ešte 2 min.
- 3
vykysnuté cesto si rozdelíme na dve časti, vyvaľkáme do3 mm hrubého kruhu a uložíme na pizza rošt(ak nemáme skúsime plech). potrieme paradajkovým základom, naukladáme na plátky nakrájanú mozzarelu, nato šunku, chorizo, plátky cibule a artičoky.
- 4
pečieme v predhriatej rúre na 250 stupňov asi 12 min.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu