Moja pizza
Táto pizza je úplne lacná záležitosť. Recept našiel môj vtedy ešte len 12 ročný brat niekde...
Osso buco s parmezánovým baby špenátom
Príprava aj varenie trvajú trochu dlhšie, ale výsledok stojí za to.
Linguine s paradajkami a šampiňónmi
Dnes som na varenie nemala veľa času, no i tak sa mi podarilo pripraviť veľmi chutné...
Gnocchi aglio olio e peperoncino con verdure
Gnocchi s olivovým olejom, cesnakom, chilli papričkami a zeleninou podľa aktuálnej chuti :) Celý minulý...
Zapekané penne
Chutná rýchlovka čo nezaťaží peňaženku, ľahko sa pamätá a zasýti. Dobrú chuť!
Boloňské špagety podľa Natalie
O tom čo sú a čo nie sú boloňské špagety môžeme filozofovať aj do rána. Nejdem...
Šťavnaté lasagne
Recept mám od svojej sestry, ktorá ho zdokonaľovala až do súčasnej podoby. V rodine je...
Rizoto so sušenými lesnými hubami
Keď k dispozícii nie sú čerstvé huby, najlepšie poslúžia sušené zásoby. S trochou vína, ...
Zemiakové fašírky s Grana Padano
Zemiaky si uvaríme v šupke, vychladnuté nastrúhame, primiešame vajíčka, nadrobno nakrájanú šunku, pažitku a syr. Nedochucujeme soľou...
Špagety s tekvicovo-pórovo-parmezánovou omáčkou
Ak máte radi cestoviny, vyskúšajte tieto s tekvicovým pyré, pórom, cesnakom, šalviou a trochou...
Kandizované pomaranče Italy
Minule som neodolala a kupila som si par kuskov mojej oblubenej sladkosti v cukrarni v Milane...
Bryndzové penne
Rýchly a chutný recept, ktorý som dnes vymyslela, keďže som na varenie mala veľmi málo...
Cantuccini
Peciem v Taliansku cantuccini uz 30 rokov. Bez zavad, jednoducho a rychlo. Mam ich...
Pórové rizoto so špenátom
Pravé rizotá patria k mojim najobľúbenejším jedlám a dnes som sa rozhodla pre jeho jarnú verziu...
Hríbovo-pórové rizoto
Mam rada jedla z jedneho hrnca:-), jednoduchu pripravu a lahodnu chut. Tento recept mam z...
Falošné boloňské (zapekané) cestoviny
My so snúbencom varíme viac zo sójového mäska - sme bývalí vegetariáni a táto strava nám chutí...
Peposo podľa Emanuela Ridiho
Nemám rada dlhé úvody, ale musím urobiť výnimku. Toto jedlo som už robila dva krát,...
Tagliatelle s pečiarkami, paradajkami a smotanou
Chcela som urobiť cestoviny inak, ako robievam zvyčajne
Tortelloni s paradajkovou omáčkou na cesnaku s bazalkou
Recept som pripravoval dnes po prvý krát a sám som zostal prekvapený čo z toho vzniklo...
Risotto di zucca aneb Tekvicové rizoto
Tento recept mám od kamaráta z talianska. Je rýchly lacný a chutný.
Penne s mäsovo-zeleninovou omáčkou
... keď už ozaj neviem čo variť, tak toto nikdy nesklame :)
Káčerie prsia na mediteránsky spôsob
Ďalšia delikatesa - z málo surovín veľa muziky. Čaro receptu je v príprave. Treba skúsiť...
Domáca čokoládová Nutella
Autorom originál receptu je pekár z Piemontu, Pietro Ferrero, ktorý začal s výrobou tohto čokoládového...
Zapečený Brie s medom a orechami
Tento recept ma naučil jeden talian žijúci v Kanade počas študijného pobytu v Lisabone. Tento recept...
Paradajkovo-baklažánové cestoviny s parmezánom
Tento recept nemá nejakú hlbokú históriu, napadol ma počas varenia a výsledok veľmi milo prekvapil.
Mangové tiramisu
Každý snáď už dnes pozná talianského zdvíhača dobrej nálady - tiramisu. Klasický recept je s piškótami,...
Lahodné cestoviny s cesnakom, špenátom, rajčinami a syrom s bielou plesňou
Veľmi rýchle a chutné cestoviny s baby-špenátom, cherry rajčinami, cesnakom a netradične - syrom s...
Torta di pane alebo čo so suchým chlebom
Poznate to. Hoci sa clovek akokolvek snazi odhadnut mnozstvo chleba pri nakupe, nie vzdy sa...
Voňavé zapekané rezne
Bravcove rezne si naklepeme, osolime, okorenime ciernym a farebnym korenim. Sprudka osmazime na rozpalenom oleji z oboch...
Minestrone
V hrnci si na oleji sprudka orestujeme rozmarín a slaninu . Ked začne slanina vonat pridáme...