Panzanella

pumaamravec - fotkapumaamravec, 17. augusta 2014

Netradičný šalát, ktorý sme jedávali na dovolenke. Hlavne s čerstvými domácimi rajčinkami je chuť úžasný. :)

1
porcia
10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 krajec
1 strúčik
8 ks
1 ks
2 PL
2 PL
2 PL
1 stonka
Dresing:
1 PL
1 PL
1/2 PL
štipka




Postup

  1. 1

    Cesnak si nakrájame nadrobno, rajčinky na štvrtinky, cibuľu na pásiky a nakrájame aj zeler. V hriankovači si opečieme chlieb dochrumkava a potom rozrežeme na kocky. Na oleji orestujeme cibuľové pásiky a ku koncu pridáme aj cesnak a dorestujeme.

  2. 2

    Cherry rajčinky zmiešame s kaparmi, čiernymi aj zelenými olivami a cibuľou s cesnakom. Pridáme chlebové kocky a zeler a premiešame.

  3. 3

    Dresing vytvoríme zmiešaním všetkých prísad. Šalát prelejeme dresingom a podávame. Môžme ozdobiť bazalkou a posypať talianskymi bylinkami.

Diskusia k receptu

frezia
Tak ten fantasticky salat urobim este dnes. Vsetko potrebne mam doma, dakujem za inspiraciu.
2010
Pekny recept a ked sa nahradi chleba opecenym plochym pita chlebom tak mame salat Fattoush :-)
jamarlen
dosľ surovín tam ide, uspokojím sa aj bez toho oblečenia (dresingu) _)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia