V Taliansku sa zvyčajne hovorí čerstvým cestovinám "vaječné". Čerstvé cestoviny sa uvaria oveľa rýchlejšie ako sušené, presný čas záleží od ich hrúbky. Najtenšie cestoviny, Zobraziť celý popisV Taliansku sa zvyčajne hovorí čerstvým cestovinám "vaječné". Čerstvé cestoviny sa uvaria oveľa rýchlejšie ako sušené, presný čas záleží od ich hrúbky. Najtenšie cestoviny, ako sú tagliatelle a lasagnette sa varia asi 3 minúty. Plnené cestoviny - ravioli, tortellini - varíme asi 6 minút.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Múku dáme do väčšej misy, pridáme vajcia premiešané so žĺtkami, niekoľko kvapiek olivového oleja a máličko posolíme. Ručne miesime asi 10 minút, kým nevznikne polotuhé hladké cesto. Ak je príliš tuhé, pridáme trošku vody. Málokto to robí, ale mám otestované že nič sa tým nepokazí. Naopak, ak je cesto riedke,napravíme to múkou.
- 2
Cesto rozdelíme na menšie kusy, ktoré zabalíme do priesvitnej fólie a necháme minimálne 20 minút stáť. Potom jednotlive kusy vyvalkáme na pomúčenej doske na plátky tenké 2 mm, z ktorých krájame rôzne typy cestovín, napríklad pappardelle, tagliatelle, lasagnette a iné.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu