Špagety s mäsovými guľkami

morkapredatorka - fotkamorkapredatorka, 8. júla 2014

Jeden z mojich najoblubenejšich receptov, je to veľmi jednoduché, dobré a dá sa to aj zmraziť :)

6
porcií
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 PL
20 g
1 ks
4 strúčiky
1 ks (väčší)
400 g
2 ks
500 g
2 dl
1 ks
 na obalenie
4 PL
500 g
1 pohár (alebo hocičo iné)




Postup

  1. 1

    Do misky si vložíme mleté hovädzie mäso (ja kupujem v iba v mäsiarstve - tam mi ho aj pomelú), vajíčko, majoránku, rozpučený cesnak (2 strúčiky), soľ, mleté čierne korenie a pomiešame. Rukou tvarujeme guľky ktoré obalíme v hladkej múke a na panvici na oleji (stolovom) opekáme aby chytili kôrku zo všetkých strán a potom vložíme do nejakej misky.

  2. 2

    Teraz budeme pripravovať omáčku: v hlbšom hrnci speníme cibuľku na olivovom oleji a potom pridáme aj rozpučený cesnak (zvyšné dva strúčiky ale kto má rád kľudne aj viac). Keď máme cibuľku s cesnakom už zlatú pridáme na štvrťky nakrájaný pór a po chvílke restovania aj na plátky nakrájané šampiňóny, osolíme a okoreníme.

  3. 3

    Po približne 5 minútach restovania do zeleniny pridáme opečené mäsové guľky aj s výpekom ktorý nám zanechali v miske a taktiež pridáme červené víno. Prikryjeme a na miernom ohni varíme približne pol hodinu (kým mäso nezmäkne)

  4. 4

    Keď máme mäsko už mäkké, pridáme do hrnca pasírované paradajky, omáčku (ja používam tú panzani kde je maximalne par byliniek ale nič viac, ale každy môže dať čo má rád), fazuľky (nálev vylejeme) a ešte podľa chuti dokoreníme, dosolíme, pridáme oregano a chvíľu povaríme. Podávame k cestovinám a najlepšie posypané parmezánom :)

Diskusia k receptu

frezia68
Na mladú gazdinku si šikovná :-) .Ja som odkukala od @sjuz recept na boloňskú omáčku a odvtedy robím podľa nej a tiež si namrazím,lebo trocha zdĺhavé,ale veľmi chutné.Tak nech sa darí :-)
afataga
nemas sa za co ospravedlnovat, napisala si to zrozumitelne, rcp sa mi paci, ja osoben by som vynechala tu fazulu, ale to je na chuti kazdeho, paci sa mi, ze nepouzivas tie vselijake divne korenove zmesi, len taka mala rada-cestoviny by sa mali pridat do omacky, premiesat v panvici a potom servirovat
morkapredatorka
Ja ale toho robim plny hrniec a keby to vsetko zmiesam s vela cestovinami tak sa to naraz nezje a uz to neni bohvieco.. My si radsej zohrejeme omacku nacerstvo uvarime porciu spagiet a tak :)
morkapredatorka
Tak ako uvádzate robim len prave talianske recepty na cestoviny z cerstvych rajcin a morskych plodov a vtedy pouzivam len cestoviny co mam priamo z talianska :)
brambora
@atsivgnil ty sa najprv nauc gramatiku a az potom propaguj svoje stranky...
@redakcia mate tu dalsieho mileho uzivatela, ktory propaguje ine stranky o vareni pod kazdym receptom ;)