Paradajkové gnocchi v červenom ragú
hotel Bankov v Košiciach, 29. júla 2014

Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| Gnocchi: | |
| 400 g |
|
| 1 ks |
|
| 150 g |
|
| 80 g |
|
|
|
|
| 50 g |
|
| 0,5 šálky |
|
| Ragú: | |
| 2 ks |
|
| 1,2 kg |
|
| 200 g |
|
| 1 šálka |
|
| 0,5 l |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 0,5 šálky |
|
| 100 g |
|
Postup
-
1
Gnocchi: Zemiaky uvaríme v šupke a potom ich olúpeme a prelisujeme na kašu. Pridáme múku, žĺtky, rozpustené maslo a soľ, nadrobno nasekané sušené paradajky a bazalku. Všetko riadne premiešame, aby vzniklo tuhé zemiakové cesto. Pripravené cesto rozdelíme na štyri kusy a z každého vyvaľkáme 1 cm hrubý valec, ktorý rozkrojíme na malé kúsky. V dlaniach z kúskov vytvoríme malé guľôčky, ktoré dotvoríme pritlačením vidličky Potom ich vložíme do vriacej osolenej vody a varíme, až pokiaľ nevyplávajú na hladinu. Uvarené gnocchi vyberieme a scedíme.
- 2
Ragú: Sparené paradajky ošúpeme, pokrájame na kocky a zľahka zarestujeme na šalotke. Pridáme čerstvo nasekanú zrolovanú bazalku, soľ, korenie, cukor, červené víno a paradajkové pelaty, 0,5 l vývaru a necháme odpariť. Ochutíme a nakoniec zjemníme maslom.
- 3
Takto pripravené ragú podávame s paradajkovými gnocchi, ktoré zľahka prehrejeme na prepraženom masle.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu