Spaghetti alla puttanesca

frezia - fotkafrezia, 7. júla 2014 17:12
Ďalšie recepty »
Spaghetti alla puttanescaFoto: frezia

Tento recept s pikantno-korenistou chutou pochadza z juzneho Talianska. Vhodne jedlo pocas horucich slnecnych dni.

2
porcie
10 min
príprava
15 min
tepelná úprava

Suroviny

200 g
1 strúčik
1 malá
300 g
20 g
20 g
1 ks
20 g
 alebo petržlénova vnať
 alebo pecorino
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Do horuceho oleja dame oprazit pokrajany cesnak, nakrajanu cibulu a sardelky. Pomaly prazime, kym sa nam sardelky nerozpustia. Pridame cherry paradajky, (alebo cherry paradajky vo vlastnej stave) pokrajanu feferonku, oregano a cerstvo namlete korenie. Par minut povarime, aby sa chute spojili. Na zaver pridame vykostkovane a prekrojene olivy a kapary. Mozeme pridat par bazalkovych listkov. Podla potreby este osolime a okorenime.

    Spaghetti alla puttanesca - obrázok 1
  2. 2

    Zvlast si uvarime spaghetti al dente. Pridame ich do uvarenej zmesi a premiesame.

    Spaghetti alla puttanesca - obrázok 2
  3. 3

    Na zaver pridame na kocky nakrajany parmezan, (pecorino) premiesame a servirujeme. Ozdobime cerstvou bazalkou, alebo petrzlenom.

    Spaghetti alla puttanesca - obrázok 3
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist