Foto: frezia
Tento recept s pikantno-korenistou chutou pochadza z juzneho Talianska. Vhodne jedlo pocas horucich slnecnych dni.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do horuceho oleja dame oprazit pokrajany cesnak, nakrajanu cibulu a sardelky. Pomaly prazime, kym sa nam sardelky nerozpustia. Pridame cherry paradajky, (alebo cherry paradajky vo vlastnej stave) pokrajanu feferonku, oregano a cerstvo namlete korenie. Par minut povarime, aby sa chute spojili. Na zaver pridame vykostkovane a prekrojene olivy a kapary. Mozeme pridat par bazalkovych listkov. Podla potreby este osolime a okorenime.
-
2
Zvlast si uvarime spaghetti al dente. Pridame ich do uvarenej zmesi a premiesame.
-
3
Na zaver pridame na kocky nakrajany parmezan, (pecorino) premiesame a servirujeme. Ozdobime cerstvou bazalkou, alebo petrzlenom.
Diskusia k receptu