Zapekaný baklažán s mozzarellou a rajčinami
šé̀fkuchár penziónu Chateau Mignon v Dubnici nad Váhom, 10. augusta 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Ako chlapec som letnú zeleninu, ako je cuketa či patizón, považoval za povinnú jazdu, s ktorou sa treba popasovať. Ako šéfkuchár už oceňujem ich Zobraziť celý popisAko chlapec som letnú zeleninu, ako je cuketa či patizón, považoval za povinnú jazdu, s ktorou sa treba popasovať. Ako šéfkuchár už oceňujem ich čerstvosť, jemné chute a ľahkú prípravu v čase, keď počasie láka odísť preč od sporáka...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Baklažán nakrájame na centimetrové kolieska, osolíme a po chvíľke osušíme papierovým obrúskom (solíme, aby sme dostali von vlhkosť z baklažánu a prebytočnú vodu).
- 2
Pripravené kolieska vložíme do rozšľahaného vajíčka a fritujeme. Po vychladnutí ukladáme striedavo baklažán, rajčiny a mozzarellu (2 – 3 vrstvy). Zapekáme v rúre na 200 °C asi 8 minút.
- 3
Baklažán môžeme preliať omáčkou z rajčín, ktorú dochutíme cukrom, citrónom a maslom (bazalka, pesto, atď.). Ak chceme ľahšiu verziu zapekaného baklažánu, nefritujeme ho, ale ugrilujeme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu