Zapekaný baklažán s mozzarellou a rajčinami

Lukáš Kováčik
šé̀fkuchár penziónu Chateau Mignon v Dubnici nad Váhom, 10. augusta 2014
Zapekaný baklažán s mozzarellou a rajčinami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Ako chlapec som letnú zeleninu, ako je cuketa či patizón, považoval za povinnú jazdu, s ktorou sa treba popasovať. Ako šéfkuchár už oceňujem ich Zobraziť celý popisAko chlapec som letnú zeleninu, ako je cuketa či patizón, považoval za povinnú jazdu, s ktorou sa treba popasovať. Ako šéfkuchár už oceňujem ich čerstvosť, jemné chute a ľahkú prípravu v čase, keď počasie láka odísť preč od sporáka...

4
porcie
10-15 minút
príprava
20-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks (alebo 2 malé)
300 g
4 ks
400 g (pelatti)




Postup

  1. 1

    Baklažán nakrájame na centimetrové kolieska, osolíme a po chvíľke osušíme papierovým obrúskom (solíme, aby sme dostali von vlhkosť z baklažánu a prebytočnú vodu).

  2. 2

    Pripravené kolieska vložíme do rozšľahaného vajíčka a fritujeme. Po vychladnutí ukladáme striedavo baklažán, rajčiny a mozzarellu (2 – 3 vrstvy). Zapekáme v rúre na 200 °C asi 8 minút.

  3. 3

    Baklažán môžeme preliať omáčkou z rajčín, ktorú dochutíme cukrom, citrónom a maslom (bazalka, pesto, atď.). Ak chceme ľahšiu verziu zapekaného baklažánu, nefritujeme ho, ale ugrilujeme.

Diskusia k receptu