Farfalle s gorgonzolovou omáčkou fotorecept
Foto: kukulienka71
Inšpirovala som sa na talianskej stránke. Recept je veľmi jednoduchý, uznáte aj sami:-)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Obvykle sa odporúča variť každých 100g cestoviny v 1 l vody. Dala som 300g cestovín farfalle a teda som postavila zovrieť 3 l vody.
-
2
Medzitým som očistila cibuľu a nakrájanú čo najjemnejšie som ju pražila na olivovom oleji, neskôr som pridala posekané šalviové lístky.
-
3
Voda na cestoviny zovrela, osolila som ju a cestoviny som varila 12 minút. Opečenú cibuľu a šalviu som zaliala mliekom a na miernom ohni som ho nechala variť, pridala som rozdrobený syr Gorgonzola a ten sa v mlieku po čase za stáleho miešania roztopil, čím pekne omáčku zahustil na správnu konzistenciu. Nesolila som ju, lebo syr je dosť slaný. Najlepšie je, ak sa cestoviny pripravia naraz s omáčkou, treba si to tak načasovať.
-
4
Z uvarených cestovín som zliala vodu a nasypala som ich do omáčky. Dvomi varechami som ich nadhadzovaním z bokov do stredu premiešala s omáčkou. Cestoviny nemajú v omáčke plávať, ale omáčka má obaliť každý kus cestoviny:-)
-
5
Treba myslieť aj na to, ak sa jedlo neminie začerstva, cestoviny nasajú tekutinu-omáčku a budú po čase oveľa suchšie, takže radšej pripravte len toľko, koľko sa hneď zje. Prajem aj vám dobrú chuť:-)
Diskusia k receptu