Gnocchi v smotanovej omáčke s lososom

babsicok - fotkababsicok, 24. augusta 2014
Gnocchi v smotanovej omáčke s lososom
Foto: babsicok

Mala som v chladničke gnocchi a nevedela som čo s nimi. Včera na večeru bol grilovaný losos a jedna väčšia filetka zostala a tak vznikol nápad na takýto šmak :)

2-3
porcie
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 balenie
1 ks
200 ml
1 strúčik
1 ks (na šťavu)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Filety z lososa umyjeme, stiahneme z kože a nakrájame na menšie prúžky, kocky alebo hocijaký iný tvar aký nám výjde :) Na panvičke si na masle do zlatista opražíme cibuľku, potom na plátky na krajaný cesnak a nakoniec pridáme lososa.

  2. 2

    Dáme variť do osolenej vriacej vody gnocchi. My robíme doma aj naše domáce, ale nie vždy sa nám chce. Teraz sme mali chladené gnocchi ktoré sa dali variť na 3 minúty do vody a hotovo :) Keď je losos opražený, zalejeme smotanou na šlahanie, pridáme soľ, korenie a šťavu z citróna podľa chuti. Necháme dlhšie prevrieť nech omáčka trošku zhustne. Gnocchi scedíme, primiešame do omáčky a na vrch posypeme petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť

Diskusia k receptu

afataga
sikovna, velke plus, ze si urobila omacku bez bambina :-), lebo to nedokazu ani mnohi starsi a skusenejsi a inak to dlhsie odvarenie tekutiny sa vola redukovanie