Foto: caterina
Tento sposob pripravy ryby som odkukala od svokry. Najradsej mam takto pripravenu prazmu, ale tentokrat som mala tresku.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Priprava je velmi jednoducha. Nadrobno si nasekame petrzlenovu vnat, cesnak (dala som 3 struciky na 4 filety) a chilli (tentokrat som mala susene).
- 2
Do hrnca v ktorom budeme rybu pripravovat nalejeme olivovy olej (moze pokryt dno, mnozstvo zavisi od druhu pripravovanej ryby, ci je to filet alebo cela ryba). Do oleja vmiesame nakrajane suroviny a trochu soli. Jednotlive kusky ryby obalime v marinade a prilejeme trochu bieleho vina (nie je nutne dat ryby marinovat vopred, ale kto chce, moze). A uz len prikryjeme a nechame podusit asi 15 minut.
- 3
Prilohou mozu byt napriklad pecene zemiaky, ale najlepsie je to s cerstvym chliebom, ktory vsaje tu vybornu chut omacky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
*****