Foto: pusta
Nick Stellino sa narodil v Palerme, žije v Los Angeles v Kalifornii v USA, je známym vynikajúcim a populárnym šéfkuchárom viacerých TV relácií o Zobraziť celý popisNick Stellino sa narodil v Palerme, žije v Los Angeles v Kalifornii v USA, je známym vynikajúcim a populárnym šéfkuchárom viacerých TV relácií o varení napr, v KCTS v Seattli, Washingtone a inde, varí vynikajúcu taliansku kuchyňu, presnejšie americko-taliansku kuchyňu. Tento recept som robila podľa jeho videa krok za krokom a len máličko som ho prispôsobila, výsledok bol nad očakávanie výborný, odporúčam vyskúšať milovníkom dobrého jedla.
príprava
na 80-90 °C
Suroviny
500 g |
|
500 g |
|
500 g |
|
250 ml |
|
250 ml |
|
125 ml |
|
250 ml |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
3 tenké kolieska |
|
3 ks |
|
1 ks |
|
125 ml |
|
500 ml |
|
750 ml |
|
3 PL |
|
Postup
-
1
Nastrúhala som parmezán,...
-
2
...pokrájala som starší domáci biely chlieb na kocky,...
-
3
...zaliala som ho studeným mliekom, nechala som mlieko asi 20 minút vsiaknuť do chleba.
-
4
Do misy som dala pomleté mäso, všetky 3 druhy a zmiešala, pridala som soľ a čerstvo mleté čierne korenie, mäsko môžete zomlieť aj jemnejšie, zmes bude kompaktnejšia.
-
5
Pridala som pokrájanú cibuľu,...
-
6
...nastrúhaný parmezán,...
-
7
...dobre vyžmýkaný chlieb, vajce a....
-
8
...všetko som dôkladne spracovala rukami na rovnomerné mäsové cesto.
-
9
Na podnos som rozprestrela na seba uložené 3 vrstvy veľmi jemnej gázy, použila som sterilnú chirurgickú, akú som mala doma zo sterilných štvorcov, dostať v lekárni.
-
10
Na gázu som dlaňou roztlačila asi na hrúbku 1 cm dve tretiny mäsového cesta do tvaru obdĺžnika, položila som 3 tenučké plátky schwarzwaldskej šunky cez seba tak,aby sa prekrývali a jemne som ich vtlačila do mäsa, nemala Prosciutto cotto doma ako použil Nick Stellino, na šunku som dala tesne za seba 3 vajcia uvarené na tvrdo,...
-
11
...husto som ich posypala nastrúhaným parmezánom, nemala som taliansky polotvrdý syr Provolone sladký z ako použil autor vo svojom recepte,...
-
12
...vajcia som pokryla zvyšnou tretinou mäsového cesta...
-
13
...a gázu som zhora prehla k sebe, zrolovala na tesno, na oboch koncoch pevne zatočila v protismere ako salónku, previazala som potravinárskym motúzom silno oba konce i mäsovú roládu som previazala ešte 2x, aby pekne držala tvar,...
-
14
...prebytočnú gázu a potravinársky motúz , ktorý prečnieval, som odstrihla.
-
15
Z domácej paradajkovej šťavy som pridaním čerstvo mletého čierneho korenia, sladkej a pálivej mletej červenej papriky, celého nového korenia, mletej škorice, bobkového listu, cesnaku a domáceho kuracieho vývaru a soli uvarila svoju vlastnú domácu pikantnú paradajkovú omáčku, ktorú som priviedla do varu, v pôvodnom recepte totiž omáčka nebola rozpísaná...
-
16
...vložila som do omáčky zabalenú roládu v gáze, stíšila som plameň na minimum, prikryla pokrievkou a pomaly varila 45 minút.
-
17
Uvarenú roládu som vybrala, nechala čiastočne vychladnúť, potom som odstrihla potravinársky motúz a opatrne som roládu odbalila z gázy,...
-
18
...položila som ju vychladnutú na dosku a pokrájala na asi 2 cm hrubé plátky, tu som postup nedodržala, lebo mojim chlapom už krútilo nos od hladu a úžasne dobrej vône :-))))) Roládu vložte na niekoľko hodín do chladničky, aby sa dobre spojila, bude kompaktná a potom sa bude dobre krájať, ja som ju krájala ešte trocha teplú, troška sa mi drobila na niektorých miestach, na chuti to však neubralo.
-
19
Pokrájanú mäsovú roládu som vložila do horúceho olivového oleja ešte opiecť a prehriať na 3 - 4 minúty. Kým sa roláda varila, upiekla som na olivovom oleji pokrájané zemiaky, zblanšírovala som zelenú fazuľku a na záver som ešte zredukovala pikantnú paradajkovú omáčku.
-
20
Potom nasledovalo servírovanie mojim hladošom i mne, všetci sme si pridali, je to naozaj výborné, odporúčam vyskúšať :-) Dobrú chuť prajem. :-)))
-
21
Pohľad zblízka: Ide o varenú roládu z ochuteného mletého mäsa, plnenú vajcami na tvrdo, obalenými syrom a šunkou. Mäsko v roláde získalo varením v omáčke perfektnú chuť, tiež samotná roláda je veľmi dobre ochutená syrom, koreninami, má ľahkú údenú chuť po šunke a pikantná domáca paradajková omáčka celé jedlo výborne dopĺňa so zvolenou prílohou. Tento skvelý recept šéfkuchára Nicka Stellino môžem len vrelo odporúčať všetkým milovníkom dobrého jedla, neľutujem, že som ho podľa neho spravila.
hej, aj tých vegetariánskych a vegánskych verzií je naozaj mnoho a vyzerajú byť tiež výborné,
som rada, že sa ti páči a vyskúšaš, jednotlivé batôžky určite skrátia čas prípravy, toto sa mi však ráta viac, nuž záleží na tom, čo ti vyhovuje, to síce nie je knedľa, roluješ ako roládu, ale v pohode :-)
to ja dakujem tebe, aj ja som si pozrela teraz viac a páčia sami.
je z čoho vyberať, len každé ešte baliť zvlášť, to by sa mi nechcelo a tak ešte variť, možno upiecť, to skôr - lenže iná chuť.
mala u nás veľký úspech u mojich chlapov, myslím, že ulahodíš aj vám a aj pánovi manželovi :-)
súhlasím, Taliani vedia variť :-) poteší ma, ak vyskúšaš.
dakujem ti za uznanie, vážim si to.
dakujem za pochvalu a 5*
dakujem ti za uznanie.
aj s žemľovými hrnčekovými knedľami varecha.pravda.sk/recepty/hrncekove-zemlove-knedle-fotore...
dakujem za všetko, potešila si ma :-)
poteší ma, ak vyskúšaš aj ty, poteší ma potom tvoja spätná odozva o výsledku. :-)
dakujem ti za pochvalu.
presvedčila som sa teraz o tom sama.
mala som len ťažkú hlavu, kde zoženiem takú jemnú a tenkú gázu, ako použil Nick Stelloni, potom som prišla na to, že mám doma sterilné chirurgické štvorce z lekárne a tie som rozobrala, boli presne také, ako mal autor receptu.
balenie do gázy má svoj veľký praktický význam, ochutila sa roláda chuťou paradajkovej omáčky, v ktorej sa varila a zároveň sa ochutila aj paradajková omáčka chuťou rolády. gáza je pre jedlo neškodná, fixuje, dobre drží tvar a dá sa ľahko odstrániť.
teší ma tvoj názor odborníka na slovo vzatého na mäso a jeho prípravu, je to úžasný recept, som rada, že som ho podľa autora spravila :-)
dakujem za uznanie, od teba i to vysoko vážim.
*Nick Stellino
Moja polovicka mi kupila 10 m dlhu a 1 m siroku rolku gazy v zdravotnckych potrebach.Ja v nej dost casto varievam ryzu.Tymto sposobom mi sikovne gazdinky varievali ryzu do jaternic na domacich zakalackach.Zelam ti Ibyka peknu nedelu.
ryžu som v nej ešte nevarila - príma nápad, určite vyskúšam.
veľká vdaka ti za to i za perfektné fotky k tomu :-)
tiež ti želám krásnu a príjemnú nedeľu.
sieťku som ešte na rolády neskúsila,. musí to byť veľmi praktické, kde ich kupuješ?
dakujem za uznanie, uloženie do kk a 5* i tých veľa*******:-)
áno gázu dostaneš v lekárni kúpiť.
však skús, možno nemám pravdu, v sieťke som ešte nevarila.