Zapekané cestoviny s cuketou, baklažánom a mozzarellou

marosinho - bez fotkymarosinho, 27. júla 2014
Zapekané cestoviny s cuketou, baklažánom a mozzarellou
Foto: marosinho

Milujem kombináciu zeleniny, syra a cestovín a preto som sa rozhodol zvoliť túto variantu. Ak skombinujete cuketu, baklažán, mozzarellu a cestoviny, zaručene to bude Zobraziť celý popisMilujem kombináciu zeleniny, syra a cestovín a preto som sa rozhodol zvoliť túto variantu. Ak skombinujete cuketu, baklažán, mozzarellu a cestoviny, zaručene to bude chutiť každému, kto ochutná :) cestoviny môžu byť ľubovoľné rúrkovitého tvaru.

8
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

800 g
1 ks
8 ks
3 ks
400 g
400 g
20 - 30 ks




Postup

  1. 1

    Cestoviny uvaríme v posolenej vode al dente. Následne ich vložíme do zapekacej misy. Kým sa cestoviny varia, na oleji si upražíme cibuľu, baklažán a cuketu. Ak už chytajú zlatistú farbu, pridáme paradajky, olivy (narezané na pásiky), soľ a koreniny. Asi 5 minút pomaly varíme.

  2. 2

    Hotovú omáčku nalejeme na cestoviny do zapekacej misy. Pridáme asi polovicu množstva našej mozzarelly a celé premiešame. Na premiešané cestoviny s omáčkou nasypeme zvyšok mozzarelly a celý povrch pokryjeme nastrúhaným parmezánom.

  3. 3

    Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 10 minút, kým sa syr neroztopí a nezozlatne. Na tanieri si môžme cestoviny ozdobiť hoblinkami parmezánu. Prajem dobrú chuť :)

    Zapekané cestoviny s cuketou, baklažánom a mozzarellou - obrázok 3

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia