Rotolo di Mozzarella - mozzarellová roláda fotorecept
Foto: frezia
Vynikajuce talianske predjedlo, pochadzajuce z Apulie. Je svieze, lahke, idealne pre horuce letne dni, ale podava sa pocas celeho roka. Moj manzel Franco je zo Zobraziť celý popisVynikajuce talianske predjedlo, pochadzajuce z Apulie. Je svieze, lahke, idealne pre horuce letne dni, ale podava sa pocas celeho roka. Moj manzel Franco je zo Sicilie a takto ju robia tam. Pripravoval ju sam, ja som jeho pracu len nafotila a sem-tam kibicovala...
porcií
príprava
Postup
-
1
Kupime si mozzarelovy plat. Najskor ho dostanete kupit v Metre, ale aj v obchodoch s talianskymi produktami. Rozlozime ho, je velky väcsinou 30x40 cm. Z rukoly odkrojime dlhe konce, umyjeme ju, osusime a poukladame na plat.
-
2
Parmsku sunku poukladame na rukolu.
-
3
Cherry paradajky prekrojime, mozeme aj na drobnejsie a poukladame na sunku.
-
4
Posypeme nasucho oprazenymi piniovymi orieskami.
-
5
Pokvapkame olivovym olejom a posypeme nastruhanym parmezanom. Posolime a okorenime cerstvo namletym korenim.
-
6
Opatrne rolujeme. Snazime sa pevnejsie, aby nam napln nevypadavala.
-
7
My sme robili z dvoch platov, jeden pre nas a jeden sme priniesli k priatelom, kde sme boli pozvani na navstevu. Nechame ju odlezat aspon hodinu.
-
8
Takto vyzera v reze.
-
9
Ozdobime cerstvou bazalkou a pomarancom, alebo citronom... Nakrajame ju na platky a mozeme sa tesit z pochval nasich ochutnavacov.
už je v kk a ako ináč plný počet 5* ti patrí.
Urcite sa to uz da aj na Slovensku dostat, vo vybranych obchodoch. Len sa treba poinformovat. Jeden plat stoji 7-8 Euro.
Ale pre istotu KK.
Prosim ta ako sa ten plat vola v nemcine?
Dakujem :)
5* máš odo mňa.
@sonulienka , dakujeme. @afataga , grazie. @slawi , dakujeme, ma to trocha odstat, aby sa ulezalo, uklada sa to lezato na tanier a je priborom, takze nie je problem. V nemcine sa ten plat vola "Mozzarella-Rolle", po taliansky "Sfoglia di mozzarella". @varesiak3 , dakujeme. @marianne , dakujeme.
Nasla som recept ako sa da mozzarella doma urobit a ten plat si vyformujete sami. Vlastne to je jednoduche.
1 liter plnotucneho mlieka,
2 lyzice kefir
syridlo
120 g sol
studena voda z vodovodu
Potrebijete hrniec s pokrievkou, lyzicu, teplomer, sitko na zberanie sumin, dlhy noz, tkanina (gaza, rietka utierka), snuru na zaviazanie.
@jozka ano super jeden link a je po probleme.
Mozzarelovy plat.
2- 3 mozzarelove lopticky
500 ml mlieko plnotucne
Zohrej v hrnci mlieko, ale nevarit!
Vloz donho mozzarellu a nechaj v nom 10 minut. Mozzarella musi byt ponorena, pouzi vhodny hrniec.
Potom tu mozzarelu vytiahni a trocha vyzmykaj a v miske ju dobre rukou vymies.
Potom ju vyvalkaj na potrebnu velkost.
Doporucujem pouzit radsej 3 gulky.
fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xaf1/v/t1.0-9/10846091_10202...
Mila @siisa , dakujem velmi pekne.