Roláda z hovädzej lopatky fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 1. septembra 2014

Inspiraciu na toto jedlo som brala z tohoto receptu http://www.taste.com.au/recipes/4509/beef+braciole+italian+beef+rolls?ref=collections,beef-recipes V povodnom recepte je pouzite maso zo svieckovej a su z nej urobene male Zobraziť celý popisInspiraciu na toto jedlo som brala z tohoto receptu http://www.taste.com.au/recipes/4509/beef+braciole+italian+beef+rolls?ref=collections,beef-recipes V povodnom recepte je pouzite maso zo svieckovej a su z nej urobene male zavitky. Ja som pouzila maso z vykostenej lopatky a urobila som z neho jeden velky zavin.

6-8
porcií
25 minút
príprava
180 minút
na 150 °C

Suroviny

1 kg
4 PL
20 g strúhaný
4 strúčiky
2 PL
400 ml
Cestoviny:
1 ks




Postup

  1. 1

    Maso som narezala tak, aby som ho mala priblizne vsade rovnakej hrubky. Maso som posolila a okorenila cerstvo mletym korenim styroch farieb.

    Roláda z hovädzej lopatky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do misy som si pripravila nasekanu petrzlenovu vnatku, nastruhany syr a roztlaceny cesnak.

    Roláda z hovädzej lopatky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Piniove oriesky som dala najprv do vyhriatej rury 160C opiect. Treba to sledovat, lebo oriesky sa mozu velmi rychlo spalit. Staci tak 5-8 minut. Opecene oriesky som potom pridala k petrzlenovej vnatke.

    Roláda z hovädzej lopatky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vsetko som spolu premiesala. Pripravenu plnku som natrela na masovy plat.

    Roláda z hovädzej lopatky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na plnku som poukladala na tenko nakrajanu domacu udenu sunku. V povodnom recepte bolo pouzite prosciutto.

    Roláda z hovädzej lopatky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Hovadzi plat som stocila a zviazala.

    Roláda z hovädzej lopatky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na rozohriatom oleji som poopekala roladu zo vsetkych stran.

    Roláda z hovädzej lopatky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Opecenu roladu som zaliala paradajkovou stavou. Pouzila som domacu paradajkovu stavu. Boli to vlastne prevarene, zamrazene paradajky, ktore som rozmrazila a prepasirovala. V povodnom recepte je maso zaliate aj pol salkou cerveneho vina. Tak kto ma rad vino, moze urobit aj tak.

    Roláda z hovädzej lopatky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Hrniec s masom som prikryla a dala som ho do vyhriatej rury 150C. Maso sa tam dusilo 3 hodiny. Moze sa to ale kludne robit aj na sporaku. Mne to takto viacej vyhovuje. Mozem ist robit von a nemusim sa starat, ze mi to prihori.

    Roláda z hovädzej lopatky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    K masu som ako prilohu spravila domace rezance. Nasekana bazalka ktoru som pridala do cesta im davala prijemnu chut.

    Roláda z hovädzej lopatky (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    ---

    Roláda z hovädzej lopatky (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

izabella929
@palokichki...tvoje jedlá majú vôňu domova, voňu domácej a skvelej kuchyne a kucháročky...chválim tvoje dielo, pretože vyzerá nie len pekne , ale veľmi chutne...)fantázia...
kukulienka71
príloha sa mi tam veľmi hodí, roláda vyzerá krásne, o chuti nepochybujem, zaraďujem medzi slávnostné jedlá, 5*
medovnicek
to vyzerá veľmi dobre, páči sa mi tá zmes, ktorou si mäso potierala
afataga
fantasticke od zaciatku do konca, to vino by tomu neublizilo :-)
havino
perfekné chute, ja bez vína tiež, super recept
jarunka
Vynikajuci recept, urobim v nedelu ale aj s vinkom
alpynus
ak by som bol býk alebo krava, ktorý musel za tento recept položiť život, povedal by som len jediné — mohli ste ma naservírovať radšej nejak inak.
frezia68
To mäso tak pomaly dusené,muselo byť výborné a chutné.Navarila si zasa dobrý obed a mne sa veľmi páči aj ten hrniec :-) ,tak pekný večer do tej diaľky :-).
palokuchki
@alpynus , najprv som ignorovala tvoj komentar. Ked som ale videla tie tvoje ostatne nedalo mi a ozvala som sa pod receptom od @izabella929. Nebudem jej tam uz viacej skakat odpoviem ti tu pod mojim. Podla tvojich komentarov je zrejme ze si presvedceny vegetarian. Neviem kto si, kde byvas a ako zijes. Poviem ti ale o sebe. Ja zijem na 100ha farme kde mame hovadzi dobytok, pestujeme cucoriedky a cesnak. Cucoriedky a cesnak robime tak aby sme ich mohli predavat bio-organic. Nepouzivame ziadne chemicke postreky ci na ovocie, zeleninu alebo pasienky pre kravy. Ked sme farmu kupili bol tu velky jablkovy sad. Bolo nam z toho zle ked nam bolo vysvetlene kolko vela a nebezpecnych chemikalii musime pouzivat aby jablcka boli pekne a vhodne na predaj. Jablkovy sad sme mali niekolko rokov a kazdemu som hovorila nejedzte jablka, jete otravu. Sused pustil kravy sa past do jablkoveho sadu a japonci mu vratili jeho dobytok pre vysoky obsah neziaducich a zdraviu skodlivych chemikalii. My kedze nepouzivame ziadne postreky mame otvoreny predaj aj na japonsky, arabsky trh kde obsah chemikalii prisne kontroluju. Je velmi bezne postrekovanie s roundup poli pred tym ako sa ide sadit obilie a rozne ine rastliny a este spomeniem GMO potraviny. Takze ak kupujes ovocie a zeleninu bezne v obchodoch nehovorila by som nejako hlasno o zdravom stravovani. Ak si dopestujes bio zeleninu a ovocie to je samozrejme iny pribeh. Dufam, ze moj komentar nevyzneje nijako nadradene a ze chcem poucovat. Pisane slovo je velakrat pochopene inak ako hovorene. Ja som ti len chcela vyvetlit moj pohlad na veci.
alpynus
@palokuchki fí, ďakujem za opis tvojho pozadia, zaujímavé. ono, priznám sa, nejak nerozumiem, ako súvisí to, že organicky pestujete čučoriedky a cesnak s právami zvierat; no každopádne som veľmi rád, že pestujete bez chemikálii. čo sa mňa týka, jedávam iba organicky pestované ovocie, výnimočne zeleninu; ale ďakujem za upozornenie, pripomenutí nikdy nie je dosť.
palokuchki
Je to nieco ine ked rozpravas o pravach zvierat. Vidim ze si presvedceny vegetarian. Neberiem ti to. Ja som mala na mysli zdrave stravovanie. Porovnavala som chov zvierat a pestovanie rastlin. A co tak pocity rastlin? Necital si to nahodou? Ja som citala ze je dokazane ze aj rastliny maju stres pred odtrhnutim.
alpynus
@palokuchki len poopravým — nie vegetarián, ale vegán. ah, zdravé stravovanie, už tej pointe rozumiem. nuž, myslím, že neživočíšna strava je porovnateľne zdravšia než živočíšna, ale to z môjho hľadiska nie je podstatné.

"A co tak pocity rastlin? Necital si to nahodou?" — isteže, myslím, že rastliny sú nejakým spôsobom živé a teda aj že nejakým spôsobom cítia; rešpektujem to a preto jedávam takmer výlučne iba plody ovocných stromov, čo sú v podstate semená obalené dužinou. mám pocit, že ak konzumujem semená rastliny; nie rastlinu, tak jej príliš neubližujem.

tak či onak, keď sa zhodneme na tom, že rastliny nejakým spôsobom cítia bolesť (a radosť) a keď dbáme o život rastlín; tak nie je príliš rozumné pestovať rastliny kvôli tomu, aby sme nimi mohli kŕmiť hospodárske zvieratá, ktoré budeme zabíjať a jesť; keď môžeme pestovať rastliny pre svoju vlastnú spotrebu. filtrovať rastliny cez živočíšne telá mi príde dosť nerozumné a neefektívne. alebo sa v niečom mýlim?
alpynus
*poopravím. vau, takú hrúbku som nevytvoril roky :-D
palokuchki
@alpynus , vsetko je v poriadku. Respektujem tvoje rozhodnutie na sposob stravovania aky si si vybral. Kazdy ma slobodnu volu sa rozhodnut ako chce. Nemam vo zvyku sa hadat a ani teraz si nemyslim ze som tak robila. Ved najprv som aj ignorovala tvoj komentar. Rozbehol si sa ale s kritizovanim jedenia masa aj pod druhymi receptami tak ma to podrazdilo. Zaujimave by bolo pocut dalsie tvoje nazory, ale tie uz nepatria na Varechu.
alpynus
@palokuchki "Rozbehol si sa ale s kritizovanim jedenia masa aj pod druhymi receptami tak ma to podrazdilo." — neviem, možno to v očiach mäsožrútov vyznelo ako kritika, ale skôr som sa sem prišiel len informovať o dôvodoch jedenia zvierat a hodnotách, ktoré im jedenie zvierat poskytuje. ono, v reálnom svete je dosť ťažko sa o tomto s ľuďmi baviť, pretože sa zvyknú dosť rýchlo osopiť a uraziť, prípadne mi (obrazne, ale aj menej obrazne) vraziť. na internete sa taktiež ľudia rýchlo osopia a urazia, keď príde reč na túto tému a taktiež majú vrážacie tendencie; no má to dve výhody — virtuálne vrazenie až tak nebolí a z nejakého dôvodu sú nejakí ľudia na internete ochotnejší rozprávať o ich dôvodoch, ktoré ich vedú ku konzumácii živočíšnych produktov.

každopádne, ak by som sa aj rozhodol kritizovať — mal by som na to z môjho pohľadu nárok. pretože k všetkým zvieratám prechovávam určitý, mimo iného emocionálny vzťah (asi taký, aký má "normálny" človek k mačkám alebo psíkom) a vadí mi, keď kvôli akýmsi stravovacím návykom (či zlozvykom) majú moji vzdialení priatelia mizerné životy a smrte (zhruba tak, ako keď európanom vadí, keď číňania jedia psíkov alebo mačky). keďže mi na mojich vzdialených priateľoch záleží, tak sa z času na čas za nich ozývam, keďže ich ozveny nie je počuť alebo je nechcené ich počuť.

"Zaujimave by bolo pocut dalsie tvoje nazory, ale tie uz nepatria na Varechu." — tak neviem, pokiaľ je portál varecha o varení a jedle, tak by naň mali patriť aj témy, ktoré síce priamo nesúvisi s výrobou a konzumáciou jedál, ale aj tak sa týkajú jedla, či nie? totiž, ako konzumenti sme zodpovední za to, čo konzumujeme a pokiaľ sme pripravení túto zodpovednosť nezhadzovať zo svojich pliec na plecia iných alebo na plecia nikoho; mali by sme vedieť porozprávať sa aj o nie príliš príjemných alebo vedľajších aspektoch konzumovania, ktoré však so samotným konzumovaním priamo súvisia.
micanela
kazdy sa stravuje ako uzna za vhodne a nikoho ineho do toho nic nie je takze tieto komentare povazujem za uplne zbytocne

len jedna vec - naco chodi vegan na varechu ked aj tak je v podstate iba ovocie?
altyn
@alpynus naozaj ješ už ib aovocie? Sendviče ti znechutila tvoja trojtýždnová priateľka? A čo ryža; aj tú si vylúčil zo svojho jedálneholístka? P.S. pre ostatnych:viď diskusie @alpynus a.:-)))
babidka
Tento recept si odkladam a najblizsiu dobu uvarim:-)Mam rada rolady aj zavitky a toto je velmi zaujimava kombinacia .
používateľ nemá avatar
asu
asu
Palokuchki, receptík je perfektný, uložím a príležitostne určite skúsim. Čo sa týka vegetariánov, vegánov a podobne orientovaných jedincov, nemám nič proti ich stravovaniu. Dokonca si myslím, že to občas treba aj skúsiť. Samozrejme slobodne a podľa svojho zdravia a rozumu sa rozhodnúť. Ja nikomu nevnucujem tatarský biftek, ale nepočúvam na to ak mi niekto vnucuje len rastlinné produkty.....
jerica
Krásne, pre mňa dobré čítanie, teším sa @palokuchki každému tvojmu receptu, milé je od teba, že si poodkryla niečo zo svojho súkromia.
Nemám nič proti vegánom či vegetariánom, iným gánom , nech sú len zdraví ! Len toľko .
Moje chuťové kanáliky obchádzajú všetko "zdravé" masť oblížem prstom, maslo dtt. trasúcúci sa bôčik v pekáči je moje zbožné jedlo,výpek s chlebom a rajčinou "mlaskám" ešte musím dodať, ovocie tiež mám rada na tanieri k mäsku, koláčik samý krém , ej to si pochutím, hlavne čokoládový , nemusí byť ani korpus, nuž je na každom, ako si chce držať svoje "zdravie" vo svojich opratoch.
Fajčil , dožil sa vysokého veku , nefajčil , čuduj sa svete , mladý a už ho niet, mal rakovinu na plúcach, aj ked to nesúvisí s receptom, ale nie vždy je zdravé to , čomu sa hovorí "bio"

Recept ide do kk, včera sme mali presne toto :

 varecha.pravda.sk/recepty/ossobucco-fotorecept/20279-rece...
1x babav
sovka62
A čo tak trochu tolerancie, milý @aplynus ? Čo tak žiť a nechať žiť aj iných? Väčšina členov tejto komunity mäso konzumuje pravidelne, vyhovuje im to. A pokiaľ som si všimla, nikto ťa nepresviedča, že ho musíš jesť aj ty. Tak nevnucuj svoje názory a recepty, u ktorých je už z názvu zrejmé, že sú z mäsa, radšej ani neotváraj.
1x babav




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia