Foto: palokuchki
Inspiraciu na toto jedlo som brala z tohoto receptu http://www.taste.com.au/recipes/4509/beef+braciole+italian+beef+rolls?ref=collections,beef-recipes V povodnom recepte je pouzite maso zo svieckovej a su z nej urobene male Zobraziť celý popisInspiraciu na toto jedlo som brala z tohoto receptu http://www.taste.com.au/recipes/4509/beef+braciole+italian+beef+rolls?ref=collections,beef-recipes V povodnom recepte je pouzite maso zo svieckovej a su z nej urobene male zavitky. Ja som pouzila maso z vykostenej lopatky a urobila som z neho jeden velky zavin.
porcií
príprava
na 150 °C
Postup
-
1
Maso som narezala tak, aby som ho mala priblizne vsade rovnakej hrubky. Maso som posolila a okorenila cerstvo mletym korenim styroch farieb.
-
2
Do misy som si pripravila nasekanu petrzlenovu vnatku, nastruhany syr a roztlaceny cesnak.
-
3
Piniove oriesky som dala najprv do vyhriatej rury 160C opiect. Treba to sledovat, lebo oriesky sa mozu velmi rychlo spalit. Staci tak 5-8 minut. Opecene oriesky som potom pridala k petrzlenovej vnatke.
-
4
Vsetko som spolu premiesala. Pripravenu plnku som natrela na masovy plat.
-
5
Na plnku som poukladala na tenko nakrajanu domacu udenu sunku. V povodnom recepte bolo pouzite prosciutto.
-
6
Hovadzi plat som stocila a zviazala.
-
7
Na rozohriatom oleji som poopekala roladu zo vsetkych stran.
-
8
Opecenu roladu som zaliala paradajkovou stavou. Pouzila som domacu paradajkovu stavu. Boli to vlastne prevarene, zamrazene paradajky, ktore som rozmrazila a prepasirovala. V povodnom recepte je maso zaliate aj pol salkou cerveneho vina. Tak kto ma rad vino, moze urobit aj tak.
-
9
Hrniec s masom som prikryla a dala som ho do vyhriatej rury 150C. Maso sa tam dusilo 3 hodiny. Moze sa to ale kludne robit aj na sporaku. Mne to takto viacej vyhovuje. Mozem ist robit von a nemusim sa starat, ze mi to prihori.
-
10
K masu som ako prilohu spravila domace rezance. Nasekana bazalka ktoru som pridala do cesta im davala prijemnu chut.
-
11
---
*****
"A co tak pocity rastlin? Necital si to nahodou?" — isteže, myslím, že rastliny sú nejakým spôsobom živé a teda aj že nejakým spôsobom cítia; rešpektujem to a preto jedávam takmer výlučne iba plody ovocných stromov, čo sú v podstate semená obalené dužinou. mám pocit, že ak konzumujem semená rastliny; nie rastlinu, tak jej príliš neubližujem.
tak či onak, keď sa zhodneme na tom, že rastliny nejakým spôsobom cítia bolesť (a radosť) a keď dbáme o život rastlín; tak nie je príliš rozumné pestovať rastliny kvôli tomu, aby sme nimi mohli kŕmiť hospodárske zvieratá, ktoré budeme zabíjať a jesť; keď môžeme pestovať rastliny pre svoju vlastnú spotrebu. filtrovať rastliny cez živočíšne telá mi príde dosť nerozumné a neefektívne. alebo sa v niečom mýlim?
každopádne, ak by som sa aj rozhodol kritizovať — mal by som na to z môjho pohľadu nárok. pretože k všetkým zvieratám prechovávam určitý, mimo iného emocionálny vzťah (asi taký, aký má "normálny" človek k mačkám alebo psíkom) a vadí mi, keď kvôli akýmsi stravovacím návykom (či zlozvykom) majú moji vzdialení priatelia mizerné životy a smrte (zhruba tak, ako keď európanom vadí, keď číňania jedia psíkov alebo mačky). keďže mi na mojich vzdialených priateľoch záleží, tak sa z času na čas za nich ozývam, keďže ich ozveny nie je počuť alebo je nechcené ich počuť.
"Zaujimave by bolo pocut dalsie tvoje nazory, ale tie uz nepatria na Varechu." — tak neviem, pokiaľ je portál varecha o varení a jedle, tak by naň mali patriť aj témy, ktoré síce priamo nesúvisi s výrobou a konzumáciou jedál, ale aj tak sa týkajú jedla, či nie? totiž, ako konzumenti sme zodpovední za to, čo konzumujeme a pokiaľ sme pripravení túto zodpovednosť nezhadzovať zo svojich pliec na plecia iných alebo na plecia nikoho; mali by sme vedieť porozprávať sa aj o nie príliš príjemných alebo vedľajších aspektoch konzumovania, ktoré však so samotným konzumovaním priamo súvisia.
len jedna vec - naco chodi vegan na varechu ked aj tak je v podstate iba ovocie?
Nemám nič proti vegánom či vegetariánom, iným gánom , nech sú len zdraví ! Len toľko .
Moje chuťové kanáliky obchádzajú všetko "zdravé" masť oblížem prstom, maslo dtt. trasúcúci sa bôčik v pekáči je moje zbožné jedlo,výpek s chlebom a rajčinou "mlaskám" ešte musím dodať, ovocie tiež mám rada na tanieri k mäsku, koláčik samý krém , ej to si pochutím, hlavne čokoládový , nemusí byť ani korpus, nuž je na každom, ako si chce držať svoje "zdravie" vo svojich opratoch.
Fajčil , dožil sa vysokého veku , nefajčil , čuduj sa svete , mladý a už ho niet, mal rakovinu na plúcach, aj ked to nesúvisí s receptom, ale nie vždy je zdravé to , čomu sa hovorí "bio"
Recept ide do kk, včera sme mali presne toto :
varecha.pravda.sk/recepty/ossobucco-fotorecept/20279-rece...