prazdny

„Strešenina“ z kyslej kapusty

Hlavné jedlá

Strešenina je jednoduché jedlo, v ktorom využijete kyslú kapustu, nestrávite pri jeho príprave dlhé hodiny...

prazdny

Vyprážané zemiakové krokety plnené údeným mäsom

Hlavné jedlá

Mäskom plnené krokety môžete servírovať ako malé pohostenie, predjedlo na sviatočné menu alebo pokojne ako večeru....

prazdny

Veľkonočné pohostenie

Slané chuťovky

Obložená misa z uvarených a nakúpených dobrôt.

prazdny

Jednoduchá biela veľkonočná polievka

Večera

Stvorená na obed či večeru počas Veľkej noci, sú v nej samé super suroviny, ktoré počas týchto sviatkov jari milujeme....

prazdny

Fazuľovica s kyslou kapustou

Večera

Tanier výbornej teplej polievky dobre zahreje a zasýti všetkých členov rodiny. Naša fazuľovica s kyslou kapustou...

prazdny

Kyslá kapusta s údeným mäsom

Bravčové mäso

Krkovičku nakrájame na kocky a opražíme ju na bravčovej masti vo väčšom hrnci...

prazdny

Perfektná mäsová kapustnica s hubami a so slivkami

Bravčové mäso

Na sviatky sa varí kapustnica v každej rodine tak trochu inak. My sme do tej našej dali klobásku, údené aj čerstvé mäsko....

prazdny

Paradajková kapusta s údeným bravčovým mäsom

Bravčové mäso

Chuťovka mojej dcérky bábiky Angie. Dovoľujem si Vám predstaviť môj variant, tentoraz s údeným mäsom....

prazdny

Zemiaková polievka s úžasnou chuťou

Bravčové mäso

Doma je sezóna húb v plnom „cvale, až trysku“, ja v tunajších podmienkach môžem o nej iba snívať....

prazdny

Veľkonočná juška

Večera

Na Veľkú noc asi každý z nás obvára údené mäsko a klobásky v hrnci. A samozrejme...

prazdny

Zemiaková baba s údeným mäsom

Hlavné jedlá

Dajte si s nami fantastické a pritom úžasne jednoduché jedlo zo zemiakov....

prazdny

Údená krkovička na cibuľke

Bravčové mäso

Jednoduchý a chutný recept ako spracovať údenú krkovičku, dobré pohostenie pre návštevu alebo pivnú partiu.

prazdny

Pečená burgunda

Bravčové mäso

Je to údené bravčové stehno z jedného obchodného reťazca.

prazdny

Sladká fazuľová polievka s údeným mäsom

Večera

Veľmi sýta, hustá a hlavne chutná polievka!

prazdny

Pohorelská šmantľoška

Bravčové mäso

Čo sa skrýva pod týmto zaujímavým názvom? Dnes si uvaríme kapustnicu tak, ako ju robia v...

prazdny

Ôhaza podľa Palušky

Bravčové mäso

Ôhaza, tak vo Východnej kedysi volali krúpy. A Paluška, tak v obci všetci volajú...

prazdny

Údená bravčová panenka

Bravčové mäso

Delikatesa v mojom prevedení.

prazdny

Údená slanina alebo mäso

Bravčové mäso

Domáci recept na údenie slaniny, bôčiku, krkovičky alebo iného bravčového mäsa.

prazdny

Bezlepkové šunkafleky s hráškom

Cestoviny

Nemáte čas a potrebujete uvariť rýchly obed a bez lepku? Vyskúšajte náš dnešný recept na bezlepkové šunkafleky s hráškom....

prazdny

Hrachová kaša s údeným mäsom

Hlavné jedlá

Na vojne sme túto kašu volali betón. Nikto nechcel mať vtedy službu v kuchyni....

prazdny

Sladká šošovicová polievka

Večera

Túto polievku robíme na Nový rok. Je jednoduchá a výborná.

prazdny

Strapkáč (kapustovo-fazuľová polievka)

Bravčové mäso

Dávno som nerobila niečo, na čom som vyrastala....

prazdny

Prekladané zemiaky s údeným mäsom

Bravčové mäso

Jednopekáčový chutný obed alebo večera, čo máme radi. Množstvo surovín závisí od toho, aké...

prazdny

Bochánky se zelím a uzeným masem

Večera

Nejprve si připravíme náplň. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené kysané zelí, osolíme,...

prazdny

Údené mäso v kapustovom cestíčku so zemiakovým šalátom

Bravčové mäso

V tomto videu nájdete skutočne jednoduchý recept, ktorý zaujímavo obohatí váš stôl.

prazdny

Naša veľkonočná plnka s ryžou

Bravčové mäso

Toto jedlo milujeme všetci a tešíme sa naň celý rok. U nás sa čo si pamätám - robila veľkonočná plnka vždy s ryžou....

prazdny

Veľkonočná biela polievka

Večera

Na Bielu sobotu má byť biela polievka. V tomto videu uvidíte ako ju pripraviť.

prazdny

Polievka Luteránska procesia

Večera

Luteránska procesia je výdatná sviatočná polievka, pripravovaná na výnimočné udalosti. V tomto videu nám Blanka...

prazdny

Hrachová polievka s údeným mäsom

Večera

Hrach preberieme, prepláchneme a namočíme na 12 hodín do studenej vody.

prazdny

Prekladanec

Bravčové mäso

Netradičné spracovanie tradičného jedla z Pohorelej nám v tomto videu predstaví rodák z obce Pohorelá Andrej Syč,...