Krúpová polievka
Krúpová polievka

Krúpová polievka s údeným mäsom

Varecha
piatková príloha denníka Pravda, 28. februára 2022
Krúpová polievka s údeným mäsom
Foto: Shutterstock.com

Suroviny

150 g
1 ks
1 ks menší
2 ks
2 stonky
2 ks
200 g
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vo veľkom hrnci rozohrejeme maslo a osmažíme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita.

  2. 2

    Mrkvu, zeler, pór, zemiaky a údené mäso nakrájame a pridáme do hrnca k cibuli a všetko krátko restujeme. Pridáme premyté krúpy a tiež ich krátko opečieme.

  3. 3

    Pridáme vodu a varíme, kým budú krúpy i zelenina mäkké. Polievku dochutíme majoránom, soľou a korením.

Recept je zaradený do kategórií:
Údené mäso, Slovenská kuchyňa, Obed, Polievky, Večera, Lacné jedlá, Varené

Diskusia k receptu

atina1947
Polevka je super, meli jsme ji minuly tyden, co bych vymenila je celer za klasicky.
garanco
Dobrý recept na chutnú polievku.
Občas takúto polievku varím, máme ju radi, ten zeler by som tiež vymenila za buľvový.
marienka44
Údené maso je predvarené? Pokým sa uvarí zelenina a krúpy, maso bude ešte tvrdé, myslím si. Vyskúšam, ale až po pôste. :-)
evanaaa
Nevolajú sa krúpy aj geršle? Ak áno, tak potom som krúpovú polievku jedla len raz v živote, na nejakej brigáde, a odvtedy nikdy viac, mne tie krúpy nechutili. No neviem, ako teraz, veď chute sa počas rokov menia......
nadia56
@evanaaa (2.3.2022 18:10)

 narecie.sk/ger%C5%A1le...


Nárečovo - slovenský slovník 5

geršľe (zemplín)
jačmenné krúpy
geršľe (zemplín)
jačmenné krúpy, krúpky,
geršľe (sotácky)
jačmenné krúpy, krúpy
geršle (bratislava)
krúpky
geršľe (zemplín)
strúhanka

Zaujímavé video z archívu TV Varecha