Ôhaza podľa Palušky
príloha Varecha, 2. júla 2022
Foto: Jakub Jančo, Národné osvetové centrum
Ôhaza, tak vo Východnej kedysi volali krúpy. A Paluška, tak v obci všetci volajú 82-ročnú Zuzanu Gajdošovú, ktorá nám tento recept na krúpovú polievku Zobraziť celý popisÔhaza, tak vo Východnej kedysi volali krúpy. A Paluška, tak v obci všetci volajú 82-ročnú Zuzanu Gajdošovú, ktorá nám tento recept na krúpovú polievku s údeným mäsom uvarila.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Celú očistenú cibuľu, mrkvu a údené mäso zalejeme vodou, varíme domäkka. Potom pridáme očistené nakrájané zemiaky a varíme do zmäknutia.
- 2
Nakoniec pridáme samostatne uvarené krúpy, polievku ochutíme čiernym korením a soľou.
- 3
Z polievky vyberieme cibuľu a mrkvu. Mrkvu pokrájame a vrátime do polievky.
- 4
Prečítajte si, ako si pani Zuzana Gajdošová zaspomínala, ako sa vo Východnej varilo pred šesťdesiatimi rokmi, keď sa tam „privydala“.
Tiež krúpová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu