Obložená misa
Obložená misa

Veľkonočné pohostenie

kitchenguru - fotkakitchenguru, 1. apríla 2024

Obložená misa z uvarených a nakúpených dobrôt.

Suroviny

300 g
2 ks
350 ml
3 ks
5 ks
1/2 PL
1/2 ČL
450 ml
cca 50 g
2 ks
1 ks uvarené
cca 4-5 ČL
4 listy
1/2 ks
cca 5-7 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Mäso aj klobásku umyjeme a vložíme do hrnca s vodou a pridáme bobkový list aj čierne korenie. Varíme kým nie je mäso mäkké a potom vodu zlejeme. (Klobásku vyberieme skôr bude uvarená skôr ako údené mäso.)

  2. 2

    Repu umyjeme a v šupke dáme variť do veľkého hrnca s vodou. Varíme prikryté asi 1,5 hodiny. Po uvarení zlejeme vodu a necháme vychladnúť a ošúpeme a nastrúhame najemno. Do nastrúhanej repy pridáme soľ a cukor a naložíme do zaváraninových pohárov. Odložíme aspoň na 1 deň do chladničky. Takáto repa je vhodná na rýchlu spotrebu do pár dní.

  3. 3

    Uvarené mäso aj klobásku nakrájame a ostatné kúpené suroviny postupne nakrájané poukladáme na obložený tanier a šalátové listy uložíme na misu prvé. Dobrú chuť

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia