Veľkonočné pohostenie
Obložená misa z uvarených a nakúpených dobrôt.
Suroviny
| 300 g |
|
| 2 ks |
|
| 350 ml |
|
| 3 ks |
|
| 5 ks |
|
| 1/2 PL |
|
| 1/2 ČL |
|
| 450 ml |
|
| cca 50 g |
|
| 2 ks |
|
| 1 ks uvarené |
|
| cca 4-5 ČL |
|
| 4 listy |
|
| 1/2 ks |
|
| cca 5-7 ks |
|
| 1 ks |
|
Postup
-
1
Mäso aj klobásku umyjeme a vložíme do hrnca s vodou a pridáme bobkový list aj čierne korenie. Varíme kým nie je mäso mäkké a potom vodu zlejeme. (Klobásku vyberieme skôr bude uvarená skôr ako údené mäso.)
- 2
Repu umyjeme a v šupke dáme variť do veľkého hrnca s vodou. Varíme prikryté asi 1,5 hodiny. Po uvarení zlejeme vodu a necháme vychladnúť a ošúpeme a nastrúhame najemno. Do nastrúhanej repy pridáme soľ a cukor a naložíme do zaváraninových pohárov. Odložíme aspoň na 1 deň do chladničky. Takáto repa je vhodná na rýchlu spotrebu do pár dní.
- 3
Uvarené mäso aj klobásku nakrájame a ostatné kúpené suroviny postupne nakrájané poukladáme na obložený tanier a šalátové listy uložíme na misu prvé. Dobrú chuť
Tiež obložená misa:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu